Vágólapra másolva!
Három héttel a női kézilabda-világbajnokság előtt Mocsai Lajos együttese első komoly felkészülési mérkőzéseit játssza Szlovénia ellen. A hét végi találkozó a csapatépítés szempontjából fontos. Mocsai Lajos hangsúlyozta, ezúttal nem az eredmény a lényeges.

Szombaton és vasárnap két tesztmérkőzés vár a magyar női kézilabda-válogatottra Szlovénia ellen idegenben, illetve Zalaegerszegen, Mocsai Lajos szövetségi kapitány 19 jelöltet hívott meg az összetartásra, közülük 16 nevezhető a vb-re.

Ha adottnak vesszük a három kapus (Farkas Andrea, Sugár Tímea, Pálinger Katalin), a két jobbszélső (Balogh Beatrix, Pálffy Zsuzsa), a két jobbátlövő (Radulovics Bojana, Borók Rita), a két beállós (Pádár Ildikó, Kulcsár Anita) és a két balszélső (Kirsner Erika, Lőwy Dóra) kilétét, valamint azt, hogy Farkas Ágnes az első számú balátlövő, akkor 12 hely már elkelt.

A tizenharmadik utazó a másik balátlövő, Deli Rita, Kindl Gabriella vagy Prok Beatrix lehet, a fennmaradó három helyet pedig három irányító Pigniczki Krisztina, Ferling Bernadett, Siti Beáta, Siti Eszter szerezheti meg a negyedik kárára.

A helyzet nem ilyen egyszerű, ha nem a támadás oldaláról vizsgáljuk, a keret és a magyar mezőny ugyanis szűkében van a középső védőknek, ezért elképzelhető, hogy a kapitány Kindlt "hármas védőként" vinné ki.

Az ellenfél, Szlovánia csapata szintén vb-résztvevő, Tone Tiselj tanítványai az Izland elleni kvalifikáción vívták ki a szereplés jogát, miután az idegenbeli 24-12-es siker után hazai környezetben 27-17-re nyertek. Persze, ez nem meglepő, hiszen a csapat a Bajnokok Ligája-győztes RK Krim Neutro Roberts Ljubljanára épül, egyetlen légiós a Hypóban játszó Kurrent.

Pincési László

Korábban:

Mocsai: "Elszántak vagyunk!"