Vágólapra másolva!
Zsinórban elszenvedett négy vereség nem tartozik a konkrét örömforrások közé, márpedig a Washington Wizards csapata három meccsen szerzett két győzelme után immár négyes vesztőszériánál tart az NBA-ben. Ha lúd, legyen kövér: Michael Jordan, a csapat szupersztárja vasárnap este szezonbéli leggyengébb produkcióját nyújtotta a Seattle SuperSonicstól elszenvedett 99-84-es vereség közben.

reuters
Ezt is meg kellett érnünk: Jor-
dant James blokkolja

A csapat úgy, ahogy van, csődöt mondott: 37 százalékkal tüzelt, idénycsúcsot jelentő 17 labdát adott el, ennek ellenére - amikor Jordan végre magára talált - sikerült 7 pontosra csökkenteni a 25 pontos hátrányt a negyedik negyedben. Akkor azonban Gary Payton, a mezőny legjobbja bevágott egy triplát, és ezzel lehűtötte a kedélyeket. Payton 32 pontot, 7 lepattanót és 15 gólpasszt szorgoskodott össze.

"Az ember nem vágyik ilyen estékre, mint ez a mai" - hangzott Jordan nem igazán meglepő kommentárja. "Bármit próbáltam, semmi sem sikerült, még a ziccereket is kihagytam."

A Staples Centerben a veretlen bajnok, a Los Angeles Lakers a rajt előtt döntőesélyesnek tartott Orlando Magicet fogadta, és csúnyán el is páholta. Shaquille O'Neal volt csapatának 38 pontot dobott, leszedett 18 lepattanót, adott két gólpasszt, ellopott egy átadást és leblokkolt 4 dobást. Az ellene küldött centereket, az újonc Steven Huntert és a 40. évében járó Patrick Ewingot egyformán nevetségessé tette. A Lakers 6/0-lal áll, és egyelőre nem látni, ki tudná legyőzni Phil Jackson edző csodacsapatát.

Eredmények:
Washington Wizards - Seattle SuperSonics 84-99
Legjobb dobók:
Hamilton 23, Jordan 16, ill. Payton 32, B. Barry 20

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 108-95
Ld.:
Sh. O'Neal 38, Bryant 28, ill. McGrady 22, G. Hill 21

Denver Nuggets - Toronto Raptors 96-85
Ld.:
Van Exel 24, McCloud 14, ill. Carter 22 (6/21 mezőnyből), A. Davis és A. Williams 16-16

Detroit Pistons - Portland TrailBlazers 98-100
Ld.:
Stackhouse 29, C. Robinson és Williamson 14-14, ill. Wells 30, Wallace 27

Ch. Gáll András