Vágólapra másolva!
Negyvenhárom ponttal s kitűnő játékkal verte a PVSK nőikosárlabda-együttese Euroliga-mérkőzésen a török Botasspor Adanát. Szintén győzött a Soproni Postás, Ronchetti-kupa mérkőzésen, a cseh USK Praha ellen

A pécsi Tuvics tizenhárom pontot "vállalt" a 97-ből
Nőikosárlabda-Euroliga:
Pécsi VSK - Botasspor Adana (török) 97-54 (35-14, 22-22, 20-10, 20-8)


PVSK:
Botasspor Adana:
kipontozódott:
Az eredmény alakulása:

Nagyszerűen kezdett az amerikai Latasha Byears távozásával meggyengült PVSK, amely a nyitó negyedben harmincöt pontig jutott.

A folytatásban a törököknél csak Yildizoglu és a horvát Abrlic jeleskedett, míg a másik oldalon Károlyi négy, a sérülten játszó Csák pedig két triplát dobott. A félidőben huszonegy pont volt Rátgéber László együttesének előnye (57-36).

A pihenő után folytatódott a pécsi fölény: az egész csapat - és különösen a másfél hónapja igazolt cseh Pechova - remekül játszott. A mérkőzés vége már egyoldalúan alakult: az Adana egy pillanatra sem tudta felvenni a versenyt a házigazdákkal, akik kissé kiengedve is biztosan győztek.

A pécsiek végig jól játszottak, főleg a kezdő ötösük kosarazott kiválóan. A közönséget azzal is kiszolgálták, hogy huszonegy pontot dobtak triplákból. A cseh Pechova és Károlyi egészen kitűnő teljesítményt nyújtott. A törököknél a cserék gyengén muzsikáltak, öten egy árva pontot sem dobtak.

Rátgéber László: - A törökök alacsony szerkezetű csapatának ellenállását nagyszerűen játszó külső embereink távoli dobásaival sikerült felőrölni. A második félidőben már örömjátékot mutattunk be. Látszik, hogy végre összeállt a csapat, de nagy lyuk van még a palánk alatt. Aki előre leírt bennünket ebben az idényben, az nagyot fog csalódni.

Yldizoglu Ceydan: - Mi rosszul játszottunk, a Pécs jól. Még nem tudunk egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtani, ahhoz időre van szükség.

Ronchetti-kupa:
Győzelemmel kezdte meg szereplését a Ronchetti-kupában a Soproni Postás női kosárlabdacsapata, miután hazai pályán nyert a cseh USK Praha ellen.

1. forduló, E-csoport:
Soproni Postás - USK Praha (cseh) 87-59 (16-10, 26-15, 23-16, 22-18)
Sopron, V: Mrdak (jugoszláv), Herceg (horvát)

A csoport másik mérkőzésén:
Klosterneuburg (osztrák)-Vojvodina (jugoszláv) 84-62

Horváth László

Korábban: