Vágólapra másolva!
Továbbra is két, makulátlan mérleggel rendelkező csapat van az NBA-ben, de csak egyiküknél örülnek az egyhangú produktumnak. A Los Angeles Lakers a houstoni Compaq Centerben infarktusos mérkőzésen őrizte meg veretlenségét (7-0), a hosszabbításban egyetlen pont különbséggel sikerült kicsikarni a győzelmet. Eközben a Grizzlies otthonában nem hagyott kétséget afelől: toronymagasan a liga leggyengébb gárdája (0-8).

reuters
Mulder ügynök is a Lakers-titkot
nyomozza

A ráadásban O'Neal dobta az első öt pontot, és a Lakers már nem is engedte ki a kezéből a vezetést, jóllehet az utolsó támadást a Rockets vezethette: Mobley és Willis azonban egyesült erővel elpuskázták a lehetőséget, Shaq' pedig megkaparintotta utolsó (tizenharmadik) lepattanóját, és már nem is adta ki kezéből a labdát, miközben lejárt az idő. A Lakers eddigi legjobb rajtja 1997-ben jött össze, akkor 11 meccset nyert a csapat zsinórban a szezonkezdetkor - más kérdés, hogy végül a Bulls lett a bajnok. Az abszolút NBA-csúcsot az 1983-as Houston Rockets és az 1948-as Washington Capitols tartja 15-0-ás mérleggel.

Memphisben a Duke-ról érkezett újonc, Shane Battier remek napja (30 pontos karriercsúcs, 10/13 a mezőnyből) is kevés volt a vergődő hazaiaknak, mert Rasheed Wallace jó estét fogott ki (27 pont). Pedig a vendégek Damon Stoudamire után nélkülözték a sérült Scottie Pippent is.

A Madison Square Gardenben a két ősi rivális, a Knicks és a Heat pocsék meccset játszott. A vendégeknél hiányzott a sérült Brian Grant és az ételmérgezésen átesett Alonzo Mourning. Nélkülük még a megszokottnál is rosszabbul céloztak a floridaiak, a negyedik negyedben 3/18 volt a mezőnymutatójuk. A Miami soha nem rajtolt még ilyen rosszul, mióta Pat Riley az edző (2/6). Az edző ki is borult, perelt a bírókkal, és statisztikai adatokkal igazolta, hogy az egész mezőnyben az ő csapata jutott eddig a legkevesebb büntetődobási lehetőséghez. Igaz, a 148 próbálkozásból értékesített 101 pont sem dicsekednivaló mutató.

A Heattel ellentétes utat jár be az utóbbi években csak szégyenkező Detroit Pistons: Jerry Stackhouse és Clifford Robinson vezérletével 6/2-es mérleggel áll a michigani csapat, és vezeti csoportját.

Eredmények.
Denver Nuggets - Orlando Magic 82-101
Legjobb dobók:
Bowen 14, Van Exel 13, ill. Hill 23, McGrady 20

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 97-98
Ld.:
Mobley, Francis 26-26, ill. Bryant 31, Sh. O'Neal 30

Memphis Grizzlies - Portland TrailBlazers 85-101
Ld.:
Battier 30, L. Wright 12, ill. Wallace 27, Wells és D. Andreson 18-18

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 115-89
Ld.:
Stackhouse 28, C. Robinson 24, ill. Finley 19, Nash 15

New York Knicks - Miami Heat 83-74
Ld.:
Houston 17, Sprewell 16, ill. Jones 22, L. Ellis 13

Ch. Gáll András

Korábban:

Öreges szezoncsúcsok