Vágólapra másolva!
Szerdán két magyar válogatott lép pályára Pécsett, a Lauber Dezső-sportcsarnokban, mindkettő Európa-bajnoki középdöntőt játszik. A nők Szlovénia, a férfiak Lengyelország kosárválogatottjával meccselnek.

Először a nők lépnek pályára 18 órakor, ellenfelük a szlovén együttes lesz. Ezen a mérkőzésen búcsúzik a válogatottól Csák Magdolna, a MiZo-Pécsi VSK erőssége, aki 124. alkalommal húzza magára a nemzeti színű mezt.

"A válogatottunk sebezhető, a centersorunk nagyon lerövidült. Ennek ellenére nyerni akarunk, nem engedjük meg, hogy meglepetés szülessen" - mondta Rátgéber László, aki nem számíthat a porcleválással bajlódó Béres Tímeára.

A női találkozó után, 20.30-kor a magyar-lengyel férfi meccsre kerül sor. Pécsett 1998 tavaszán volt utoljára válogatott férfimérkőzés, akkor a macedónok ellen szerepeltek legjobbjaink. "A csoportunkban mindenki mindenkit megverhet, akár idegenben is. Gulyás, Dávid és valószínűleg Czigler távollétében nehéz dolgunk lesz. Nem tudom, hogy a Falco végül is elengedi-e Kálmánt és Pankárt, nagy szükség lenne mindkettőre. Még folynak a tárgyalások arról, hogy megkapjam őket" - nyilatkozta Varga Mátyás szövetségi kapitány.

Horváth László

Korábban: