Vágólapra másolva!
Bár Michael Jordan már nyilvánvalóan nem a régi - melyik 38 éves férfi az?! -, annyira azért még elég jó, hogy győzelemre vezesse csapatát, a Washingtont Houstonban. A Wizards csapatkapitánya, miután térdproblémái miatt kihagyta a keddi, San Antonió-i meccset, csütörtökön a Compaq Centerben 16 285 néző előtt varázsolt, és 85-82-es győzelemre vezette csapatát.

Fotó: Reuters
Nézzék csak azt az ominózus jobb térdet: hosszú idő után először kötés nélkül

Először is leszedett 6 lepattanót és adott 7 gólpasszt, másodszor a negyedik negyedben, amikor "égett a ház", mind az öt dobása a gyűrűbe jutott. A második negyedben volt egy olyan kosara, amitől leesett a nézők álla és őrülten villogni kezdtek a vakuk: a jobb oldalon megkerülte Walt Williamst, majd akkorát zsákolt, hogy majdnem leszakadt a palánk.

A negyedikben volt még egy gyönyörű "reverse layupja" (visszafordulós pincérdobás), meg egy-egy okos gólpassza Tyronn Lue-nak és Popeye Jonesnak. (Lue keresztnevét nem "tájronnak" kell ejteni, hanem "toronnak", a hangsúllyal a második szótagon.)

"Három negyednek kellett eltelnie ahhoz, hogy megtaláljam a játék és a dobások ritmusát" - mondta Jordan a meccs után. "Öt napja nem vettem labdát a kezembe, de használt a pihenés, semmi fájdalmat nem éreztem" Hosszú idő óta először nem volt kötés Jordan jobb térde alatt.

A Wizards mérlege most 6-12, ami nem túl fényes, viszont ha az utóbbi hét meccset nézzük, akkor sokkal jobb: 2-9-es szezonkezdés után 4-3-ra állnak november 22. óta. A négy győzelemből három idegenben született, a Miami, a bajnoki döntős Philadelphia és most a Houston otthonában. Igaz, a Rocketsből hiányzott legjobbja, a sérült Steve Francis.

A Wizards szombaton a nagy formába lendült Dallas Maverickshez látogat, majd kedden Memphisben zárja négy mérkőzésből álló túráját.

Fotó: Reuters
A képünkön David Sternnel, az NBA első emberével parolázó Pau Gasol ismét remek teljesítményt nyújtott

A Milwaukee Bucks - amely nem is olyan rég még vezette a keleti főcsoportot - a torontói Air Canada Centre-ben szakította meg öt meccsen át tartó vesztő sorozatát. Ráadásul úgy, hogy George Karl edző hiányzott 95 éves korában elhunyt édesapja temetése miatt. Hakeem Olajuwon, a Raptors centere 8 pontot szerzett, ezzel 26 673 ponttal feljött az örökranglista nyolcadik helyére, megelőzve Dominique Wilkinst.

Portlandben egy másodéves hátvéd-bedobó, Lee Nailon bebizonyította: nem műanyagból van. A 23 éves srác 26 ponttal és 11 lepattanóval egy csapásra két karriercsúcsot döntött, tökéletesen pótolta a sérült Jamal Mashburnt, és Baron Davis (22 pont, 12 assziszt) segítségével győzelemre vezette a Rose Gardenben a Charlotte Hornets együttesét.

Eredmények:
Houston Rockets - Washington Wizards 82-85
Legjobb dobók:
Mobley 25, K. Thomas 13, ill. Hamilton 26, Jordan 18

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 80-105
Ld.:
Gasol 22 (11 lepattanó, 3 blokk), J. Williams 11, ill. Brandon 22 (10 assziszt), Garnett 20 (15 lepattanó), Szczerbiak és Nesterovic 14-14

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 95-89
Ld.:
Allen 30, Cassell 23, G. Robinson és T. Thomas 13-13, ill. Carter 26, K. Clark 18, A. Williams 16

Portland Trailblazers - Charlotte Hornets 89-95
Ld.:
Wallace 18, Wells 12, ill. Nailon 26 (11 lepattanó), B. Davis 22 (12 assziszt)

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Jordan: ennyi volt?

Korábban:

Duncan: Barátaim kis segítségével