Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság vasárnapi találkozóin a Körmend idegenben verte a MAFC csapatát, míg második hazai meccsén megszerezte első felsőházi győzelmét az újonc Szeged, miután óriási csatában 93-86-ra legyőzte a Falco gárdáját. A végig kiváló iramú, és olykor magas színvonalú találkozón a szombathelyiek nehezen tudtak alkalmazkodni a Szeged gyors és agresszív játékához, így az szegediek - főleg a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően - megérdemelten nyerték a találkozót.

A férfikosárlabda-EnterNet-Internet Liga vasárnapi mérkőzésén:
Szeged - Falco KC Szombathely 93-86 (15-27,18-16,32-30,28-23)
Szeged, 700 néző V. Kékesi, Földházi
Szeged: Green 29/9,Elliott 21,Deák 19/6,Drahos -,Tanács 2, csere: Pávlicz 4,Kiss 7,Molnár A. 11,Balogh. Edző: Bonifert Domonkos
Falco: Kálmán 23/15,Wiley 25/9,Alexe 12/3,Pankár 6/3,Tarle 18, csere: Gráczer -,Henrik 2,Dénes. Edző: Szrecko Szekulovics

Mindössze második hazai találkozójára készülődhetett a szegedi csapat, amely az első tíz mérkőzés után nyeretlenül állt a felsőházi tabella alján, a vendégek viszont a középmezőnyből szeretttek volna előrébb lépni, lehetőleg még az ünnepek előtt. Mindkét csapatra tehát ráfért a győzelem, ám a találkozó elején nagyon úgy tűnt, hogy a Falco álmai vállhatnak valóra.

Kálmánék remekül kezdtek,kihasználva Tarle és Wiley magassági fölényét gyorsan megnyugtató előnyt is szereztek. A szegedieknél egyedül az amerikai légiós, Elliott tartotta a lépést, míg jó barátja - és egyben csapattársa - Green csak keresgélte igazi dobóformáját. Társa lelt viszont a fiatal Molnár Andrásban, aki remek védekezésével és olykor eredmémyes játékával segítette a hazai álmok életben tartását.

Tízpontos vendégvezetésssel fordultak a csapatok, hogy aztán egy káprázatos szegedi parádét láthasson a publikum. Feljavult Green, és "elkapta a fonalat" Deák Attila, míg a másik oldalon továbbra is a két center húzta a szekeret. A válogatott Kálmán néha-néha betalált, de messze volt igazi csúcsformájától, akárcsak Alexe, aki inkább elvi síkon folytatott harcot - a játékvezetőkkel.Az utolsó tíz percnek hazai vezetéssel vághattak neki a felek, és a fiatal szegedi csapat okos játékkal, hallatlan küzdenitudással, megérdemelten nyerte a találkozót 93-86-ra.

Bonifert Domonkos: "Rendkívül boldog és egyben büszke is vagyok, hiszen a körülmények ellenére a fiúk bebizonyították, hogy Szegeden igenis életképes az élvonalbeli férfi kosárlabda.

Szrecko Szekulovics: "Gratulálok a Szegednek!Alacsonyabb kulcsjátékosasim nem hozták a kívánt teljesítményt, a végén már a szerencse is döntött."

A másik mérkőzésen:
MAFC - Körmend 81-88 (23-24, 18-20, 24-17, 16-27)

Putnik Zoltán