Vágólapra másolva!
Bár szerdán Memphisben még Bill Berry irányította a Chicago Bulls csapatát - az új edző alatt a régi eredményt produkálta a gárda, 107-85-re kikapott a mezőny egyik leggyengébb együttesétől -, s még Dallasban is ő ült szakvezetőként a Bikák kispadján, a Chicago Tribune úgy tudja, küszöbön áll Bill Cartwright kinevezése, minimum a szezon hátra lévő idejére.

Jerry Krause klubigazgató egyelőre még titkolózik, de tett egy érdekes kijelentést: "Ahhoz képest, hogy a Bulls edzői posztja tűnik az NBA legkevésbé irigyelt állásának, meglepően sokan telefonáltak az elmúlt napokban."

Azt persze nem mondta a főmenedzseri teendőket 17 éve ellátó Krause, hogy kik ajánlkoztak, a bennfentesek azonban úgy tudják, a 44 éves Bill Cartwright, a jelenlegi másodedző lesz a befutó. A 216 centis Cartwright a nyolcvanas, kilencvenes években a New York Knicks és a Chicago Bulls kosarasa volt, megbízható, bár kissé esetlen mozgású center.

Krause "uralma" alatt Stan Albeck, Doug Collins, Phil Jackson, Tim Floyd és Bill Berry után Cartwright lenne a hatodik vezetőedző.

Ch. Gáll András

Korábban: