Vágólapra másolva!
Szép karácsonyi ajándékot kapott Dominik Hasek, a Detroit Red Wings cseh hokikapusa: az elmúlt hét legjobb NHL-játékosának választották.

Hasek és a Vörös Szárnyak mindhárom, múlt heti meccsüket megnyerték: a Vancouver Canucksot 4-1-re, a San Jose Sharksot 3-0-ra, a Chicago Blackhawkst 5-0-ra győzték le. Azaz: 180 perc alatt összesen egy gólt kaptak. Hasek átlaga 0,33 kapott gól a tárgyidőszakban, a lövések 98,5 százalékát hárította, és két shutout gazdagítja mérlegét. A Detroit vezeti a tabellát 26 győzelemmel, 8 vereséggel, 2 döntetlennel és 1, hosszabbításban elszenvedett vereséggel.

Hasek mögött az Anaheim Mighty Ducks kapusa, Jean-Sebastien Giguere (3 győzelem, 1 vereség, 1,01 kapott gólos átlag, 96,3%-os védési arány) végzett.

A Blackhawks elleni, kapott gól nélküli meccsel Hasek az aktív kapusok között az első helyre ugrott a shutoutok számát tekintve (59). A 36 éves, pardubicei születésű hokis 12. az örökranglistán, a 11. helyen Turk Broda áll 62 makulátlan meccsel.

Hasek mérlege idén 19 győzelem, 8 vereség és 2 döntetlen, ezzel holtversenyben áll a torontói Curtis Joseph-fel és a chicagói Jocelyn Thibault-val.

Ch. Gáll András