Vágólapra másolva!
Áprilisban Németországban, pontosabban Neubrandenburgban lép pályára a magyar nőikézilabda-válogatott. Mocsai Lajos együttese a nagy hagyományokkal rendelkező Weise Cup elnevezésű négyes tornára kapott meghívást, ahol a házigazda német válogatott mellett Norvégia és Franciaország lesz az ellenfél.

Április 5-7. között harminckettedik alkalommal rendezik meg a Weise Cupot, amelyen az Ekke Hoffmann dirigálta új német válogatott az ex-világbajnok norvég, az Európa-bajnok magyar és a címvédő francia csapatot fogadja. "Extra erős mezőnyt szerettünk volna összehozni" - mondta Hoffmann. "Célunk, hogy sikerrel készüljünk fel az Európa-bajnoki kvalifikációra, és azon legyőzzük Horvátországot."

A német Bundesligából származó hírek szerint nyáron hazatér Svédországba a világ talán legjobb férfi kézise, Magnus Wislander. A svéd klasszis tizenegy évet húzott le a THW Kiel csapatában, ám úgy döntött, tovább nem marad Németországban. Wislander 1979 és 1990 között a svéd Redbergslids IK együttesét erősítette, onnan szerződött Kielbe, ahol 340 mérkőzésen 1280 gólt szerzett (mindössze 18-at büntetőből). A svéd válogatottban 335 találkozón 1043-szor bizonyult eredményesnek. Skandináv lapértesülések szerint a játékos Redbergslid közelében építkezésbe kezdett, ahol feleségével, Camillával és három gyermekével szeretne élni. Persze a kézilabdától sem szakadna el, állítólag edzőként dolgozna tovább.

Hogy világsztárban ne legyen hiány, arról az SG Bad Schwartau gondoskodhat: a német csapat várhatóan szerződteti Jackson Richardsont. A francia játékos tagja volt az 1995-ös izlandi világbajnokságon aranyérmet szerző válogatottnak, és Kocsis Erzsébettel együtt a világ legjobbjának választották.

Korábban:

Mocsai szerint reális a hatodik hely

Pincési László