Vágólapra másolva!
Nehéz mérkőzés és közel ezer néző vár a férfikézilabda-válogatottra Ankarában, ahol szombat este Magyarország együttese Törökország legjobbjaival mérkőzik a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában. Esélyeinket növeli, hogy három napja Cegléden 33-21-re Pásztorék nyertek.

Amint ismertté vált a férfikézilabdázók világbajnoki előselejtezőjének sorsolása - Magyarország Belgiummal, Olaszországgal és Törökországgal került egy csoportba -, azonnal megfogalmazódott az igény: elsőként kell továbbjutni. A szerdai, Törökország elleni mérkőzés nyögvenyelősen indult, az első félidőben csupán egy gól volt a magyar válogatott előnye (14-13). Nem véletlenül panaszkodott a szünetben Skaliczki László szövetségi kapitány a védekezés gyengeségére. A második játékrészre aztán feljavult az együttes és magabiztosan, 12 góllal verte az ellenfelet (33-21). A győzelem a mai visszavágóra és a továbbjutásra is biztató támpontot adott: mert ha arra nem is vehetünk mérget, hogy Skaliczki csapata idegenben is nyer, arra igen, hogy 12 góllal nem kap ki.

A válogatott annyiban gyengült szerda óta, hogy a sérült beállós, Rosta Miklós mellett a szívpanaszok miatt kórházi vizsgálatokra járó Décsi Gábor sem tarthatott az együttessel. A hírek szerint az ötezres csarnokba mindössze ezer szurkolót várnak a hazaiak - ezzel összecseng, hogy a mai török napilapok egyáltalán nem foglalkoznak a találkozóval.

A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik, a mérkőzést a Josic, Rudic horvát bírókettős vezeti. A csoport másik összecsapásán Belgium Olaszországot fogadja (20.30, Ans)

Korábban:

Pincési László