Vágólapra másolva!
Még csupán két mérkőzést játszott a férfikézilabda-válogatott a 2003-as világbajnokság selejtezőin, mégis akár már azt is kijelenthetnénk, csoportjából továbbjutott. Ugyan az olaszok és a belgák ellen két sorsdöntő találkozó még hátravan, de az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntése igencsak megkönnyíti Skaliczki László tanítványai életét.

Fotó: Reuters
Pásztorék vb-esélyei igencsak megnőttek

Ezzel a csoportban a legnagyobb esélyessé - természetesen Magyarország mellett - Olaszország lépett elő, megkönnyítve ezzel a mieink helyzetét. A következő fordulóban Skaliczki László tanítványaira éppen Belgium vár: válogatottunk csütörtökön este nyolc órakor, Tongerenben lép pályára. A keret ma kezdte meg a felkészülést Százhalombattán, a sérültek és betegek közül Rosta Miklós és Nagy László is várhatóan vállalja majd a játékot. A magyarok csoportjában egyébként jelenleg Olaszország áll az élen négy ponttal, Magyarország a második szintén négy ponttal, a törökök a harmadikok, a belgák pedig (most már) az utolsó helyen állnak.

Németországban megválasztották a tavalyi esztendő legjobbjait: a hölgyeknél Grit Jurack, a férfiaknál Christian Schwarzer lett a díjazott. Jurack - aki jelenleg a dán Ikast játékosan - 1999 és 2000 után sorozatban harmadszor bizonyult a legjobbnak, most 3622 ponttal, maga mögé utasítva Nikola Pietzsch-et (HC Leipzig, 2102 pont) és Franziska Heinzet (Dortmund, 1070 pont).

A férfiaknál Christian Schwarzer (Lemgo, 3150 pont) mögött Markus Baur (Lemgo, 2995 pont) és az évszázad legjobbjának választott svéd Magnus Wislander (THW Kiel, 1439 pont) zárt.

Korábban:

Újabb győzelem a törökök ellen

Pincési László