Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs a San Jose elleni győzelmével szorosan felzárkózott csoportjában az éllovas Boston mögé. A győzelem azonban pirruszinak bizonyult, mert a hazaiak az első harmadban elveszítették sztárszélsőjüket, Alekszandr Mogilnijt. Az orosz hokist Brad Stuart olyan keményen lökte rá a palánkra, hogy Mogilnij utána öt percig jajveszékelve vonaglott a jégen.

Később összeszedte magát, kórházba sem kellett szállítani, de a szombati, Los Angeles-i All-Star meccset ki kell hagynia annak érdekében, hogy játszhasson február 15-től Salt Lake Cityben, a téli olimpián az orosz válogatottban. Sajnos, egy másik csillag sem lesz ott a STAPLES Centerben - legfeljebb nézőként. Eric Lindrosról, a Rangers sérült centeréről van szó.

Pat Quinn, a Juharlevelesek edzője azt mondja, Stuart bodicsekje átlépte a határt, ami elválasztja a keménységet az alattomos durvaságtól. "És még csak kiállítást sem kapott érte..." - kesergett a tréner, aki szombaton az észak-amerikai válogatottat dirigálja majd az All-Star meccsen.

Egy óriási egyéni hiba szakította meg a Pittsburgh Penguins hat meccsen át tartó győzelmi sorozatát Philadelphiában. Billy Tibbets, a Pingvinek játékosa a hosszabbítás második percében eladta a korongot, Marty Murray köszönte szépen, végigkorcsolyázott a pályán, és Aubin kapus hálójába lőtt. Mario Lemieux, a vendégek kényes derekú tulajdonos-centere kihagyta a meccset, pihentette a hátát, készült a szombati All-Star meccsre.

Győzelemmel mutatkozott be Kevin Constantine, a Devils új edzője. A menesztett Larry Robinson helyére szerződtetett mester idegenben 3-1-es győzelemre vezette csapatát. Constantine 1999. december 9-én állt utoljára a kispad mögött, de a bő két éves kihagyás nem tett rosszat neki. Túlzás lenne azt mondani, hogy sokat tett a Nassau Coliseumban aratott sikerért: faarccal rágta a rágógumiját, folyton ráncolta a szemöldökét, majd a meccs végén bekasszírozta a gratulációkat.

Ilyen egyszerű az egész...

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2-2
gól:
Battaglia, O'Neill, ill. Afinogenov, Gratton

New York Islanders - New Jersey Devils 1-3
gól:
Miller, ill. Arnott, Elias, Holik

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3-2 (hosszabbítás után)
gól:
Leclair, Murray, Primeau, ill. Kovaljov, Petersen

Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 4-3
gól:
McCabe 2, Green, Höglund, ill. Hannan, Harvey 2

Korábban:

Näslund-tripla Vancouverben

Ch. Gáll András