Vágólapra másolva!
Óriási lépést tett a klub történetének legnagyobb sikere felé a Soproni Postás nőikosárlabda-csapata, miután idegenben 58-58-as döntetlent ért el az aktív jugoszláv válogatottakat felvonultató Hemofarm Vrsac ellen, a Ronchetti-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Jól kezdett, majd az első negyed második felében érthetetlen módon kapkodni kezdett a Postás. A rutinos, több jelenlegi és korábbi jugoszláv válogatottat felvonultató hazaiak nyugodt, pontos játékkal fordítottak.

A második negyedben Najdenova hamar megkapta negyedik személyijét, mégis javult a Postás védekezése, Stankovicot és Bjelicát jól tartották a vendégek, Sljahova pedig eredményesen játszott, így feljöttek a soproniak.

Ahogy a meccset, a második félidőt is jól kezdte a Postás, hamar fordított, de zavart okozott a Meszlényi-gárda soraiban, hogy a szintén négy személyi hibáig jutó Csákányt le kellett cserélni, így a befejező tíz percet Stankovic és Markovic jóvoltából 6 pontos előnnyel várhatta a Vrsac.

Az utolsó negyed egyértelműen a Postásé volt. A soproni zóna megzavarta a jugoszlávokat, Najdenova pedig a végjátékra tartalékolt: három triplát is dobott ekkor, így végül döntetlennel zárult a találkozó, oda-visszavágós rendszerű nemzetközi kupameccsen ez előfordulhat.

Finoman fogalmazva nem rosszak a Postás kilátásai a jövő heti soproni visszavágó előtt, amelyet ha megnyernek Fodorék, a klub történetének legnagyobb nemzetközi sikerét érhetik el a nyolc közé jutással.

Ronchetti-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Hemofarm Vrsac (jugoszláv) - Soproni Postás-Tabán Trafik 58-58 (19-10, 14-18, 15-14, 10-16)
Vrsac, 500 néző
vezette: Voreadis (görög), Gologanov (bolgár)
Vrsac: STANKOVIC 17, MARKOVIC 15, Bjelica 5, Pavlovic 7, Kovacevic 10. Cs: Tesic 1, Stokic 1, Matic, Janovszka 2. Edző: Miroszlav Popov.
Postás: NAJDENOVA 13/9, Csákány 4, Fodor 8/6, SLJAHOVA 17/3, Sauer 7. Cs: Englert 3/3, Ambrus 6, Russai. Edző: Meszlényi Róbert.

Meszlényi Róbert: "Végig hullámzó volt a meccs, amelynek hajrájában Najdenova vezérletével a továbbjutás szempontjából biztató eredményt értünk el."

Korábban: