Vágólapra másolva!
A bajnok Dunaferr magabiztosan, kilenc góllal verte az alsóházi Békéscsabát a nőikézilabda-NB I-ben.

NB I-es nőikézilabda-mérkőzés:
Békéscsabai ENK - Dunaferr 21-30 (11-15)
Békéscsaba, 800 néző. V.: Horváth, Németh.
Békéscsaba: KOVÁCSNÉ - Kovacsicsova 4 (1), Csendes, Krista 1, Lisztóczki, Vass 5 (1), ANCSIN 8 (4). Cs.: Szigeti (kapus), Valyuch 3, Kurgyis, Mahler.
Edző: Szabó Károly.
Dunaferr: Pálinger - PÁLFFY 7, Pigniczki 3, Gáspár 1, MEGYEBÍRÓNÉ 1, Ferling 9 (7), Nagy I. 3. Cs.: JUHÁSZ (kapus), Györgyné, Csíkos 1, Szrnka 2, Sologub 1, Bulath 2. Edző: Kiss Szilárd.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc
Hétméteres: 11/6, ill. 7/7.
Az eredmény alakulása: 1. perc: 1-0, 9. p.: 4-6, 17. p. : 4-13, 27. p.: 11-14, 48. p.: 17-25

Tíz percen át nem sokat mutatott a két gárda, addig nem lehetett megkülönböztetni, ki a bajnok, s melyik az alsóházi csapat. Aztán a vendégek megrázták magukat, néhány nagyon gyors lerohanásból és átlövés-góllal pillantok alatt elhúztak. Nyitott védekezésük nagyon hatásos volt, nem tudtak mit kezdeni velük a hazaiak. Igaz, ezt követően a sokszoros bajnok alaposan visszaesett, amit jól használtak ki a viharsarkiak.

Fordulás után ismét villámrajtot vett a Dunaferr és hamar nyolcgólos előnyre tett szert. Ezt szinte végig tartották, a hazaiak nem tudtak felzárkózni. A finisben a vendégek szinte teljes cseresorukat a pályára küldték, s a fiatalok is jól tartották magukat, no meg az előnyt. Végül megérdemelten nyert a jobb játékerőt képviselő és gyorsabb csapat.

Szabó Károly (Békéscsaba): "A védekezés ma is jól ment, most viszont a büntetők értékesítésével álltunk hadilábon. Akár szorosabb is lehetett volna a találkozó végkimenetele."
Kiss Szilárd: (Dunaferr): "Közepes színvonalú mérkőzésen biztosan győztünk egy végig becsületesen küzdő ellenféllel szemben."

Korábban: