Vágólapra másolva!
Szerdán magyar idő szerint este fél 6-kor a törökországi Adanában játszik Euroliga-mérkőzést a MiZo-PVSK nőikosárlabda-csapata. Ellenfelük a Botasspor Club Ceyhan Adana együttese lesz. A pécsiek edzője szerint a fáradtság kezdi kikezdeni játékosait.

A baranyai sportküldöttség kedden hajnali 6-kor indult útnak Pécsről. A 930 ezres lélekszámú Adana a szíriai határtól 120 kilométerre fekszik, ezért a mecsekaljiak Isztambulban újabb repülőre szállnak át.

"Nehéz utazás előtt vagyunk. A vasárnapi bajnoki után nem maradt időnk edzést tartani, de majd bepótoljuk. Úgy hallom, azon a tájékon, ahová megyünk, nem volt földrengés, ez megnyugtat bennünket. Itthon 43 ponttal vertük a törököket, ám ez a csapat nem az a csapat, mert azóta két amerikait igazoltak, Stinsont és Jacksont" - említette az utazás előtt Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSK vezetőedzője, aki amiatt panaszkodott, hogy a törökországi lesz egy hónap alatt a tizedik tétmérkőzésük. "Mi bírjuk a terhelést, azonban ez már nekünk is sok. Adanában a fáradtsággal is meg kell küzdenünk."

Az adanaiaknak a két amerikain kívül két horvát játékosuk is van, a többiek közül pedig néhányan török válogatottak.

Korábban:

Horváth László