Vágólapra másolva!
Bár jól tartotta magát az újonc Orosháza, a Fotex Veszprém bajnokhoz méltóan diadalmaskodott dél-alföldi bemutatkozásán, a férfikézilabda-NB I-ben. A baranyi rangadón a Komló egy góllal volt jobb a Pécsnél.

Férfikézilabda-NB I
Every Day Orosháza - Fotex KC Veszprém 21-34 (13-16)
Orosháza, 900 néző
Vezette: Oláh, Szelecz.
Orosháza: HODIK - Gúnya 2, OLÁH 5 (1), Dayka 1, ROSTA I. 4 (2), Czina, AMBRUS 5. Csere: Vayer (kapus), Patocskai 3, Németh, Harsányi 1, Raffai. Edző: Buday Ferenc.
Fotex: Sterbik - Gulyás 3, Diaz 2, Jovics 1, Habuczki, Tóth 1, PÁSZTOR 5. Csere: Fazekas (kapus), SARASEVICS 7 (4), ÉLES 2, PEREZ 6, Zsigmond 2, IVÁNCSIK G. 5. Edző: Zdravko Zovko.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-2, 8. p.: 5-2, 12. p.: 5-6, 19. p.: 7-10, 24. p.: 9-10, 37. p.: 13-21, 47. p.: 15-25, 56. p.: 19-31.

Szinte minden jegy elkelt elővételben a Veszprém orosházi bemutatkozásra, így telt ház előtt csapott össze a két gárda. Az újonc nem volt megilletődött, annak ellenére, hogy a vendégek kaptak hamarabb lábra, de aztán a hazaiak zsinórban öt gólt szereztek, és némi meglepetésre átvették a vezetést. Köszönhető volt ez Hodik kapusnak, aki jól állta rohamokat, támadásban pedig a hazaiak közül Oláh bizonyult gólerősnek.

Aztán jött a rutin, a veszprémiek egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Náluk a horvát légiós Sarasevic bizonyult gólerősnek. A félidő hajrájában egy gólra még feljöttek az orosháziak, de az utolsó öt percben Perez, valamint Sarasevic góljaival három gólra növelte előnyét a Fotex.

Szünet után aztán hamar eldőlt a pontok sorsa. A fáradó hazaiak hibáit könnyedén használta ki a Fotex, s hamar nyolc gól volt a két csapat közötti különbség. Ehez az is hozzájárult, hogy az orosháziak kilenc percig gólképtelennek bizonyultak. Aztán felváltva estek a gólok, mindkét oldalon a cserék is lehetőséget kaptak. A folytatás a bajnoké volt, különösen Iváncsik jeleskedett. A túloldalon a sérülése után felépült Ambrus volt elemében.

Közönségszórakoztató találkozó volt a szombat esti derbi, amelynek során egy félidőn át jól tartotta magát az újonc a bajnok ellen. A fordulás után kidomborodott a veszprémiek nagyobb tudása.

Buday Ferenc: "Az eredmény a realitást tükrözi. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, szünet után a fáradtság miatt kiütköző hibáinkat jól használta ki a rutinos Fotex. Büszke vagyok a csapatomra, jól szórakozott lelkes közönségünk."

Zdravko Zovko: "Nagyon jól jött ez a mérkőzés a Bajnokok Ligája sorozatra való felkészülésünkhöz. Egy jó csapatot győztünk le, teljesen megérdemelten."

Komlói Bányász - Diacell-Pécsi KK 27-26 (14-12)
Komló, 1200 néző
Vezette: Kékes Cs., Kékes P. Komlói
Komló: MÉSZÁROS - KALOCSAY 3, KÉKESI 9, PAPP L. 1, Csopic 3, Frey T. 5/1, Silovic 1. Csere: Pókos (kapus), Szabó T. (kapus), TOLSZTIH, Harta, Dömös 5/5. Edző: Fenyvesi Károly
Pécs: Szente - Erdélyi 2, SZÖGI 5, LÉVAY 3, Frányó B., Katzirz 9/3, Kovács Zs. Csere: Balló (kapus), Serfel 2/2, Bursac 1, Szobol 4, Hőgye. Edző: Füzesi Ferenc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 6/5.
Kiállítások: 10, ill. 6 p.
Az eredmény alakulása: 10. p.: 5-1, 16. p.: 7-6, 36. p.: 17-14, 46. p.: 22-18, 58. p.: 24-23.

Telt ház előtt végig a Komló vezetett, volt, amikor már négy góllal is. Az utolsó öt percben mindent megpróbáltak a pécsiek,de nem tudtak kiegyenlíteni. A baranyai rangadó végig nagyon izgalmas volt, a közönség jól szórakozott.

Fenyvesi Károly: "Többszörösen megdolgoztunk ezért a győzelemért."

Füzesi Ferenc: "Gratulálunk a Komlónak, ma este túl sok hibáztunk."

A harmadik mérkőzésen:
Pestszentlőrinc - Kőbánya 21-22 (12-12)

Jávor Péter, Horváth László

Korábban:

A Dunaferr nyerte a kézirangadót