Vágólapra másolva!
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Dunaferr nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája 4. fordulójában a jugoszláv Buducsnoszt Podgorica együttesétől, így a jugoszlávok akkor is megelőznek majd bennünket, ha azonos pontszámmal végez a két csapat a csoportban.

Nem lehet azt mondani, hogy nagy élvezet Podgoricában pályára lépni. A 160 ezres montenegrói város - amely a Zeta folyó völgyében, a Skadar-tó partján fekszik - ugyan történelmileg komoly jelentőséggel bír (már a rómaiak korában fontos város város volt, Birziminium néven), de némely külső hatások ellen ez mit sem számít. A Dunaferr női kézilabdázói - akik Bajnokok Ligája találkozón a helyi Buducsnoszt ellen léptek pályára - két dologra panaszkodtak leginkább: a fűtetlen szállodára és a dohányfüstös csarnokra. Utóbbi persze nem érhette meglepetésszerűen Ferlingéket, hiszen a délszláv termekben megengedett a dohányzás.

Az első percek nagy kapkodásban teltek, egyik oldalon Sávolt két százszázalékos ziccerét védte Paplacko, a Dunaferr kapujában Pálinger zárt remekül. Az első gólt mégis a hazaiak szerezték meg Jeraminok révén, ezt még Nagy Ivett kiegyenlítette. Ám gyorsan kiderült, védekezésben váltani kell, mert a beállós Jeraminok és a decemberi vb-n az All Star- csapatban is helyet kapó balszélső, Savic ellen nem lesz könnyű. Ráadásul a szlovák Rancik, Beno játékvezető kettős negyedóra alatt megmutatta, ki az úr a háznál: négy magyart is kiállított, Szologubot és Pálffyt ráadásul egymás után, így kis ideig kettős emberhátrányt kellett elszenvednie a Dunaferrnek.

Addig maradt szoros az eredmény, amíg a két dobógép mellett Petrovic és Bulatovic is megvillant, s máris 10-4-re vezetett a hazai együttes, amelyből a 25. percben állítottak ki először játékost, Bulatovicot. Ezt a két szélső, Nagy Ivett, illetve Pálffy Zsuzsa kihasználta (11-7), ám amint kiegészült a csapat, Sazvic és Damjanac visszahozta a hatgólos különbséget (13-7). A félidő 14-9-es eredménnyel zárult.

A második játékrészt remekül kezdte a magyar bajnok, úgy tűnt, Kiss Szilárd sikeresen rendezte a sorokat a szünetben. Gáspár, Szrnka, majd Pálffy is gólt szerzett, így három perc után 15-12-re, hat perc után 17-15-re módosult az állás. Milorad Milatovic időt kért, de visszatérve a pályára Ferling egy gólosra faragta a hátrányt, Nagy Ivett pedig egyenlített (17-17).

A rövid ideig tartó feltámadást egy szörnyű periódus követte. A 8-3-as részsikerben elfáradt a dunaújvárosi csapat, Bulatovic, Petrovic, Jovovic, Jeraminok, majd ismét Jovovic révén újra ötre nőtt a különbség (22-17). Sőt, Savic ejtésével 26-19-re módosult az állás, ami azt jelentette, hogy egymás elleni összesítésben is jobb volt a Podgorica - itthon hattal, 28-22-re nyert a Dunaferr. Ezt az eredményt, igaz fordított előjellel, Bulatovic bombája állította be (28-22), de a különbség csak nem akart csökkenni. Az utolós két percben Pálffy ziccert hibázott, Szrnka és Sávolt kiejtette a labdát az oldalvonalon túlra, az ellenfélnél viszont Petrovic és Jovovic is betalált, így a Podgorica 33-25-re nyert.

Az eredmény azt jelenti, ha a csoportkör után pontegyenlőség van a két csapat között, akkor a jugoszlávok jutnak tovább. A Dunaferrnek február 24-én, Valenciában legalább egy pontot kellene szereznie a biztos továbbjutásért.

Női Bajnokok Ligája, 4. forduló
Buducsnoszt Podgorica - Dunaferr SE 33-25 (14-9)
Podgorica, 5000 néző
Vezette: Rancik, Beno (szlovákok)
A magyar góldobók: Pálffy 5, Ferling 5/2, Szrnka 5, Nagy 4, Gáspár 3, Pigniczki, Bohus, Sávolt

A B csoport állása:
1. Podgorica 6 pont
2. Dunaferr SE 4
3. Milar Valencia 2
3. GOG Gudme 2

A GOG Gudme (dán) - Milar L'Eliana Valencia (spanyol) mérkőzést vasárnap rendezik.

Pincési László

Korábban:

Sorsdöntő BL-mérkőzések előtt női kéziseink

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon