Vágólapra másolva!
A hétvége legnagyobb férfivízilabda-rangadóját a Vasas együttese nyerte, miután a Kőér utcában 10-8-ra győzött az esélyesebbnek tartott, eddig veretlen listavezető Honvéd-Domino otthonában.

Már napok óta beszédtéma volt a találkozó, nemcsak a múlt és a harag, de a Vasas együttesénél történtek miatt is. A rosszmájúak (vagy jól értesültek) ugyanis azt rebesgették, a Vasas együttesénél palotaforradalom készül, és állítólag néhány játékos egyenesen kijelentette, nem hajlandó Somossy József vezetőedzővel dolgozni. Ennek ismeretében nem meglepő - állították az uszodai pletykák -, hogy a Vasas utóbbi két bajnokiját elvesztette.

A Honvéd elleni összecsapás rangadó volt a javából. Egyrészt a Vasast fűtötte a visszavágás vágya, a novemberi bajnokin elszenvedett 12-8-as vereség miatt. Másrészt a csapat szeretett volna törleszteni a tavalyi esztendő utolsó pólómeccsén, a viharos Szuperkupán elszenvedett vereségért, amelyen ráadásul Biros (Steinmetz jóvoltából) megsérült.

Aztán jött a mérkőzés, amely a vártnál könnyedebb küzdelmet és Vasas-sikert hozott. A hazai játékosok nem törlesztettek a decemberi "bunyóért", a vendégek nem buktattak edzőt - azaz minden úgy ment, mint egy igazi, békés pólórangadón szokásos. A mérkőzés elején Windisch két találatával gyorsan kétgólos vezetésre tett szert a Vasas, amelyet újabb két gól követhette volna, ám Székely inkább a kapufát forgácsolta lövésivel. A hazaiak első találatát Jäger már majdnem a negyed végén lőtte, érzékelhető volt, hogy a hazaiak kicsit tompábbak voltak a szokásosnál, no meg nem bírtak a vendégkapussal, a Kószt helyettesítő Németh Zsolttal sem.

Az első hét perc 1-3-as részeredményére a Honvéd 4-2-vel válaszolt a második negyed során, majd a harmadik negyed 1-1-es eredmény után 6-6-tal vágtak neki az utolsó felvonásnak. Mátyás Pelle hóna alatt, majd Madaras emberelőnyből szerzett góljaival először vezetett a Vasas két találattal. Kiss Gergely ugyan négyméteresből szépített (ez volt a hazaiak harmadik büntetője a találkozón), ám az utolsó két percben Varga Dániel és Varga Zsolt góljaira csupán Biros tudott válaszolni. Ezzel a vendégek kisebbfajta meglepetésre legyőzték a tizennyolc fordulón át veretlen Honvédot, s feljöttek a tabella második helyére.

Honvéd-Domino - Vasas-Plaket 8-10 (1-3, 4-2, 1-1, 2-4)
Kőér u., 1000 néző
gól: Biros 4, Kiss G. 3, Jäger, illetve Madaras 3, Windisch 2, Varga D. 2, Hesz, Mátyás, Varga Zs. 1-1

A bajnokság állása:
1. Honvéd 35 pont
2. Vasas 32
3. BVSC 31
4. FTC 27
5. UTE 19
6. Szeged 18
7. Szentes 15
8. OSC 13

Korábban:

Sostar parádéja kellett a Fradi szegedi sikeréhez

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?

Pincési László