Vágólapra másolva!
A hajrához érkezett a férfikosárlabda-bajnokság alapszakasza, az utolsó három kör következik, melyet egy héten belül kell lejátszaniuk az érdekelteknek. A huszadik forduló egyik rangadóját Kaposváron játsszák, ahol szerda este hat órakor a Szolnok vendégeskedik.

A tavalyi évad csodálatosan sikerült a Kaposvárnak, ugyanis megnyerték a bajnokságot, és a döntőig jutottak a kupában. Az idén sem lehet panasz Stojan Ivkovicsékra, mindössze négyszer kaptak ki a bajnokságban, a Koracs-kupában pedig túlélték a selejtezőket és csoportmeccseket, csupán a nyolcaddöntőben intettek búcsút a nemzetközi mezőnynek. "Valóban nem lehet panasz a fiúkra, hiszen a hazai vetélytársainknál jóval több meccset játszottunk idáig" - kezdte mesterük, Földi Sándor, akinek 1986-ban épp Szolnokon kezdődött magyarországi edzői pályafutása. "A legutóbbi négy meccsből háromszor jól játszottunk, az Albacomp elleni hazai találkozónkon viszont rossz dobóformát mutattunk, kikaptunk, ezzel elveszítettük kétéves hazai bajnoki veretlenségünket. Bár ez utóbbit nem lehet visszahozni, szerencsére legutóbb idegenben sikerült nyernünk a Falco otthonában. Ami gond nálunk, hogy Filipovics Gordan, Varga Roland és Beck Attila sérülésével lerövidült a kispadunk, sajnos egyelőre egyikükre sem számíthatunk. A szerdai meccsről annyit, hogy még egy hazai vereséget nem engedhetünk meg magunknak, tovább kell küzdenünk valamelyik jó pozícióért, a biztos négybe jutásért."

A legutóbbi körben váratlanul kikapott a Mol Szolnok, az elszántan küzdő Nyíregyháza otthonában. Ha minden igaz, ezt a vereséget törlik majd az alapszakasz végén, mert valószínűnek tűnik, hogy a "Nyírség fővárosának" együttese nem jut be a legjobb nyolc közé. Természetesen a szolnokiak soraiban már mindenki a soron következő csatára gondol. A válogatottnál is számításba vett Trepák Zoltán így vélekedik a rangadóról: "Fizikailag és fejben is felkészültünk az összecsapásra, összekapjuk magunkat a bajnok otthonában." Goran Miljkovics edző szerint képes lehet a bravúrra a csapata: "Remek találkozót várok, melyen nagy előnynek számít majd a hazai pálya. Ráadásul a kaposváriak oldalán egy kitűnő edző, Földi Sándor, és három igazi sztárjátékos, Ivkovics, Dzunics és Bukva áll. Ennek ellenére célunk a győzelem, mint mindegyik mérkőzésünkön."