Vágólapra másolva!
Két hónapos szünet után a hét végén folytatódik a férfikézilabda-BL. A negyeddöntőben a Fotexre a spanyol bajnok Ademar Leon és nyolcezer szurkolója vár.

Szenzációs sorozattal megnyerte az ősszel csoportját a Fotex KC Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, hogy aztán ezzel "kiérdemelje" a spanyol bajnok elleni negyeddöntőt.

Az Ademar Leon a német után a legerősebbnek tartott bajnokságban volt első tavaly, mégsem biztos, hogy a veszprémiek rosszul jártak vele.

A kiscsapat ugyanis óriási meglepetésre szerezte meg az aranyérmet, most viszont visszaállt a régi rend, a San Antonio, a Barcelona és a Ciudad Real mögött csak a negyedik helyen áll a tabellán. Az együttes magyar játékosa, Bartók Csaba szerint ez elsősorban annak tudható be, hogy sérülések miatt sosem tudnak a legerősebb összeállításban pályára lépni.

A Pick-Szeged egykori irányítója is nemrégiben épült fel januári térdoperációja után, s tőle tudjuk, a vasárnap délben kezdődő BL-meccsen hiányzik majd három-négy meghatározó ember a Leonból. "Elég szedett-vedett most a társaság" - mondta ", szerdán kiszenvedtünk egy egygólos győzelmet a Valencia ellen, de nagyon rosszul játszottunk."

Ez persze nem zavarja a drukkereket, a városban a kézilabda a kedvenc, s a Fotex elleni mérkőzésre, Bartók szerint megtelik a nyolcezres csarnok. A csapat még nem készült a magyar bajnok elleni találkozóra, csupán Bartóknak adott feladatot Manolo Cadenas edző. A játékos otthon fogja a műholdas magyar tévéadásokat, így a Fotex több összecsapását is rögzítette, s az internet segítségével is hasznos információkhoz jutott.

"Még nem esett szó a vasárnapi meccsről az edzéseken, csak szombat délután elemezgetjük a veszprémiek játékát" - mondta Bartók. "Az újságok viszont már írnak a párharcról, s jó játékot várnak a csapattól."

Az irányító szerint a Fotex ellen megnyugtató előnyt aligha lehet szerezni, de ő elégedett lenne, ha legalább hatgólos különbséggel nyernének hazai pályán. "Itt nem nyomják agyon a csapatot" - mondta. "Nem elvárás a továbbjutás, csak az a fontos, hogy jól játsszunk. Ha elfogadható a produkció, s mégis kiesünk, nincs katasztrófa, elismerik, hogy jobb volt az ellenfél."

Bartók Csaba azt mondta, furcsa lesz magyarok ellen pályára lépnie egy spanyol csapat tagjaként. Persze némi iróniával hozzátehetjük, hogy a pályán aligha szembesül ezzel a problémával, mivel a Fotex szokásos kezdőcsapatában is mindössze egy magyar játékos kap helyet...