Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság 21. fordulójának egyik rangadóját szombaton este Szolnokon rendezik, ahol a helyi Mol KK a már alapszakaszgyőztesnek tekinthető Atomerőmű SE gárdáját fogadja.

A szolnoki kosarasok nem akármilyen teljesítménnyel nyertek rangadót szerdán Kaposváron. Sokáig azonban nem ülhetnek a babérjaikon Mérész Csabáék, nyakukon ugyanis az újabb remek ellenfél, a listavezető paksi ASE.

"Furcsa lesz Szolnokon az egykori társak ellen játszani" - mondta a paksi válogatott Sitku Ernő. "Mivel profik vagyunk, szentimentális dolgokat félre kell tenni, csak a meccsre szabad koncentrálnunk. Jó formában kosarazunk hetek óta, egyrészt sokat dolgozunk, s nem mellesleg kiváló nálunk a csapatszellem, tudunk örülni egymás sikereinek. Azt gondolom, a Tiszaligetben sem fogunk szégyent vallani."

Sitkunak egykoron a válogatottban és a Honvédban, majd a tavalyi évadban Szolnokon Orosz "Benő" volt a centertársa. A molosok csapatkapitánya sokat tett övéiért a szerdai bajnokverésen. "Mondani sem kell, hogy milyen jól jött számunkra, hogy végre idegenben is tudtunk rangadót nyerni" - kezdte. "Most viszont jó lenne kihasználni a hazai környezet minden előnyét. Nekünk kell diktálnunk a tempót, jó erőkből álló ellenfelünkkel szemben. Nálunk mindenki a harcra kész, bár Trepák Zoli bokája érzékenyebb lett a szokottnál, de biztos ő is vállalja a játékot. Ha legyőznénk a paksiakat, akkor jóval szorosabb, izgalmasabb lehetne a bajnokság. Egy biztos, semmi nincs még lefutva, hiszen 16 forduló van hátra negyeddöntőkig."

Varga Csaba

Nyert a Szolnok, a Paks és a Szeged