Vágólapra másolva!
Szakértői vélemények szerint ötvenszázalékos eredménnyel nem lennének elégedettek a magyar vízilabdacsapatok a hétvégi európai kupameccsek után. Pedig az esélyek roppant kiegyenlítettek, s előfordulhat, hogy vasárnap délben optimális esetben három győzelmet ünnepelnek - de ennek az ellenkezője is megtörténhet.

Bajnokok Ligája, Piros csoport, 3. forduló:
Jug Dubrovnik (horvát) - Honvéd, Dubrovnik, szombat, 19.15

Két forduló után 4-4 ponttal ez a két együttes áll a csoport élén, s - mint azt előzetesen sem volt túl nagy merészség megjósolni - ők esélyesek a négyes döntőbe jutásra. Vagyis: rangadó lesz szombat este az Adria-parti városban. A főpróbát, az elmúlt hétvégi bajnoki rangadóját mindkét együttes elvesztette, tehát ebből a szempontból is "egálból" indulnak. A címvédő hazaiak mellett szól, hogy már vízbe száll a február elején lágyékizomműtéten átesett erősségük, Smodlaka is. A csoport másik összecsapására (Dinamo-Becej, mindkét csapat pontnélküli) Moszkvában kerül sor.

KEK, elődöntő, első mérkőzés:
Vasas - Vuliagmeni (görög), Komjádi-uszoda, vasárnap, 11 óra (tv2)

A Vasas legutóbbi, Honvéd elleni érett és eredményes játéka (10-8) hazai győzelmet ígér, de nem szabad lebecsülni a vendégeket, akik a negyeddöntőből annak az olasz Florentiának kétszeri, tehát viszonylag sima legyőzése árán jutottak tovább, amelynek egyik erőssége az olimpiai bajnok Fodor Rajmund. A görögök tavaly a LEN-kupa elődöntőjében voltak érdekeltek, de alulmaradtak az olasz Bresciával szemben, s most nyilván javítani szeretnének. A másik ágon ádáz jugoszláv-horvát rivalizálás(Jadran Herceg Novi - Mladost Zagreb) következik.

LEN-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Leonessa Brescia (olasz) - BVSC, Brescia, szombat, 19 óra

A jugoszláv edző irányításával, s számos jugoszláv légióssal készülő vendéglátók egy hajszállal esélyesebbek, de a BVSC is jó formában van. Várható, hogy a szoros első találkozó után a két hét múlva esedékes visszavágón dől el a döntőbejutás. A Brescia a tavalyi elődöntőben otthon kikapott a Vuliagmenitől, idegenben biztosította a helyét a fináléban, ahol egyszer nyert, egyszer vesztett, de gólkülönbséggel alulmaradt a Mladost Zagreb ellenében. A másik ágon Pro Recco (olasz, itt játszik Benedek Tibor) - Partizan Beograd találkozóra kerül sor.

Korábban: