Vágólapra másolva!
Február 14-én lőtt sebbel a mellkasán holtan találták Jayson Williams egykori kosarassztár trentoni (New Jersey) lakásán Costas Christofi limuzinsofőrt. Kezdetben nem volt világos, ki sütötte el a fegyvert, a rendőrség csak annyit állapított meg, hogy az öngyilkosság kizárható, emberölés történt.

A gyanú rögtön a házigazdára, a 33 éves Williamsre terelődött, aki közismerten nagy kedvelője volt a lőfegyvereknek, s lakásán valóságos arzenált tartott puskákból és pisztolyokból. Több bulvárlap és televízióállomás oknyomozása arra a következtetésre jutott, hogy Williams játszadozott a pisztollyal, forgatta a mutatóujja körül, amikor az elsült, s a golyó mellbe találta a sofőrt.

A WNBC tévécsatorna pénteken aztán azt jelentette, hogy Williams hétfőn feladja magát a rendőrségen. A vád ellene gondatlanságból elkövetett emberölés. A hírt a rendőrségen nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

A 208 centis Williams - fénykorában a New Jersey Nets kosarasa - az NBA legjobb lepattanózói közé tartozott, de makacs sérülése miatt fiatalon, mindössze 30 évesen - 1999-ben - be kellett fejeznie játékospályafutását. A közelmúltban az NBC Sports szerződtette, s a tévéállomásnál az NBA-meccseket kommentálta a stúdióból, kifejezetten élvezetes, humoros stílusban.

Ch. Gáll András

Ajánlat: