Vágólapra másolva!
Meglepetésre a lengyel Montex Lublin lesz a Ferencváros ellenfele a nőikézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Nem jutott a negyeddöntőbe, miután kikapott a Milar L'Eliana Valancia otthonában. A Győr különösebb gond nélkül jutott a legjobb nyolc közé az EHF-kupában, miután a görög Anagenniszi Artasz a visszavágón gyakorlatilag nem tanúsított komoly ellenállást.

A Montex Lublin lesz a Ferencváros ellenfele a nőikézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: a lengyel csapat óriási meglepetésre nyert a címvédő Krim NR Ljubljana otthonában.

Bajnokok Ligája, D csoport, 6. forduló:
Krim NR Ljubljana (szlovén) - Montex Lublin (lengyel) 24-27 (10-12)

A végeredmény:
1. Kometal Skopje (macedón) 9 pont
2. Lublin 6
3. Ljubljana 6
4. AKVA Volgograd (orosz) 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött: Lublinban 32-26-ra nyertek a lengyelek. Németh Andrást, az FTC vezetőedzőjét meglepte a hír: "Alig jutok szóhoz. Sokan hihették azt, hogy a szlovénekkel találkozunk. A Lublint az előző idényben a Győr búcsúztatta a BL-selejtezőjében, így átkerült az EHF-kupába, amelyet megnyert. Kissé rapszodikus a teljesítményük: egy hete tizenhét góllal kaptak ki a vendég Skopjétól, most pedig a címvédő otthonában harcolták ki a továbbjutást."

Kiesett a Dunaferr

Nem jutott a negyeddöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Dunaferr, miután kikapott a Milar L'Eliana Valancia otthonában.

B csoport, 6. (utolsó) forduló:
Milar L'Eliana Valencia (spanyol) - Dunaferr 22-20 (12-10)

A Dunaferrnek pontot kellett volna szereznie a továbbjutáshoz. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Valencia csak emberelőnyei során tudott kissé ellépni. A szünet után is folytatódott az öldöklő küzdelem, de a hazaiak a sorsdöntő pillanatokban mindig betaláltak.

A csoport másik mérkőzésén:
GOG Gudme (dán) - Buducnost Podgorica (jugoszláv) 34-29 (16-13)

A végeredmény:
1. Podgorica 8 pont
2. Valencia 6
3. Dunaferr 6
4. Gudme 4

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött: a Valencia Dunaújvárosban 23-22-re győzött.

A negyeddöntők párosítása (március 16/17. és 23/24):
Montex Lublin - Ferencváros
Ferrobus Mislata - Kometal Skopje
Larvik HK (norvég) - Valencia
Motor Zaporozsje (ukrán) - Podgorica

EHF-kupa: továbbjutott a Győr

Különösebb gond nélkül jutott a legjobb nyolc közé a Győr a női EHF-kupában, miután a görög Anagenniszi Artasz a visszavágón gyakorlatilag nem tanúsított komoly ellenállást.

Női EHF-kupa nyolcaddöntő, visszavágó:
Győri ETO - Anagenniszi Artasz (görög) 33-21 (18-5)
Magyarok góldobók:
Görbicz, Kulcsár 8-8, Mehlmann 6, Lovász 5, Kindl 3, Nitescu, Jókai, Vérten 1-1
Továbbjutott: a Győr, 58-49-es összesítéssel

A hazai együttes már a negyedik percben ledolgozta az idegenben összeszedett háromgólos hátrányát, majd a közönség szórakoztatása sem maradhatott el. Az egész mérkőzésre jellemző pillanat: Mehlmann félpályás lövése a görög kapus lábai között jutott a hálóba.

Korábban:

Csoportelsőként BL-negyeddöntős a Herz-FTC

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon