Vágólapra másolva!
Megnyugtató előnnyel utazhat a jövő heti visszavágóra a Soproni Postás nőikosárlabda-csapata, miután a Ronchetti-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén tizennyolc ponttal legyőzte az orosz Vologdát.

Ronchetti-kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Soproni Postás - Vologda Csevakata (orosz) 84-66 (25-13, 20-23, 12-16, 27-14)
Sopron, 1400 néző
vezette: Poiger (osztrák), Obradovic (bosnyák)
Postás: NAJDENOVA 19/3, CSÁKÁNY 12, Fodor 9/3, Sljahova 5, SAUER 20/3. Cs: AMBRUS 18, Englert 1, Russai. Edző: Meszlényi Róbert.
Vologda: Perevoznyikova 5/3, DANYILENKO 10, PIMENOVA 14/6, Szorokina 6, Kalmikova 14. Cs: Harcsenko, Tutujeva 2, PODKOVALNYIKOVA 14, Szokolovszkaja. Edző: Tatjana Karamicseva.

Nagyon lendületesen, jól kezdett a Postás, az első negyed elején Sauer, a játékrész második felében pedig Csákány villogott. A második tíz percben a cserecenter, Podkovalnyikova eredményes játékával csökkentette hátrányát a Vologda, miközben a negyed hajrájára Sauer összeszedte negyedik személyijét is.

A harmadik negyedben inkább a mezőnyemberek villogtak a vendégeknél, Pimenova triplái és Danyilenko betörései révén a záró tíz perc előtt öt pontra feljött a Vologda. Az utolsó tíz percben aztán Najdenova remek betöréseivel és Ambrus találataival fokozatosan húzott el ellenfelétől a Postás, amelynek a védekezése is feljavult erre a periódusra. A találkozó végén a nagy büntetőpárbajban végül 18 pontra nőtt a soproni együttes előnye.

Meszlényi Róbert: "A találkozó első felében az orosz csapat centereivel, szünet után viszont a mezőnyembereikkel voltak gondjaink. A végjáték szerencsére jól sikerült, bíztató az előny a visszavágó előtt."

Tatjana Karamicseva: "Nagyon jól játszott a Postás kezdő sora. Elég nagynak tűnik a különbség, de otthon megpróbáljuk ledolgozni hátrányunkat."