Vágólapra másolva!
Még múlt hét csütörtökön, miután a Vancouver-Dallas hokimeccs első harmadában lecserélték, Ed Belfour szétverte csapata öltözőjét. A Stars kapusa villámló tekintettel becsörtetett az öltözőbe, s amikor a második harmad elején kijött onnan, két tévékészülék, egy video és egy falióra romokban hevert.

Természetesen kétség sem férhetett hozzá, hogy a fazonigazítást kapusbotjával Belfour hajtotta végre, lecserélése felett érzett dühében. A Canucks közleményben tudatta a sajtóval, hogy a javítási költségeket Belfournak számlázzák.

A történet érdekessége, hogy miután 2-0-s állásnál, 14 perc 31 másodperc elteltével Turco beállt Belfour helyére, a vendégek megfordították a meccset, és hosszabbításban 4-3-ra nyertek. Korábban a harminchat éves Belfourt azért küldték az öltözőbe, mert röpke néhány perc alatt kapott egy gólt egyéni kiugrásból, majd a védők között elsuhanó távoli lövésből.

Az olimpiai bajnok kanadai válogatott harmadik számú kapusát - aki Martin Brodeur (New Jersey) és Curtis Joseph (Toronto) mögött egyetlen percre sem jutott szóhoz Salt Lake Cityben - az előző bajnokin, kedden, a Phoenix Coyotes elleni 5-1-es vereség közben is lehívták, miután rövid idő alatt négy gólt kapott. Azóta Turco véd, szombaton a Colorado és vasárnap a San Jose otthonában is a második számú kapuvédő hozta a győzelmet.

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Modano kidőlt, de nyert a Dallas