Vágólapra másolva!
Hármas nyerő sorozatával újra playoff-helyen áll a Dallas Stars, apró probléma, hogy Mike Modano, a csapat kapitánya - és az olimpiai ezüstérmes amerikai válogatott vezéregyénisége - megsérült, és kényszerpihenőre szorul.

A meccs kemény volt, a verekedés sem hiányzott - ami például teljesen kimaradt az olimpiai programból -, a bírók kerek egy órányi büntetést osztottak ki. Rick Wilson január 25-én váltotta Ken Hitchcockot a Dallas élén, azóta jobban megy a csapatnak.

Steve Passmore-nak, a Chicago Blackhawks tartalékkapusának 37,1 másodperc hiányzott NHL-karrierje harmadik shutoutjához, de akkor Matt Cullen bevette hálóját. Persze így sem volt nagy szomorúság, mert 2-1-re győzött a Chicago.

Mark Messier-t, a Rangers 41 éves centerét még pénteken operálták meg vállával. A 23. NHL-idényét taposó veterán reméli, hogy talán még a playoffban jégre léphet. Az alapszakasz április 14-én fejeződik be.

Martin Straka, a Pittsburgh centere március közepén térhet vissza szerdán elszenvedett sérülése után. Straka elég peches ember: október 28-án lábát törte, szerdán játszott azóta először, és Johan Hedberg, saját kapusa azonnal homlokon vágta a botjával. Straka szemöldökcsontja eltörött, de - mint kiderült - a baj nem olyan nagy.

Eredmények:
Chicago Blackhawks-Anaheim Mighty Ducks 2-1
gól:
Daze, Sullivan, illetve Cullen

Dallas Stars-San Jose Sharks 4-1
gól:
Hatcher, Langenbrunner, Nieuwendyk, Turgeon, illetve Nolan

Phoenix Coyotes-Columbus Blue Jackets 2-1
gól:
Briere, Nagy, illetve Harkins

Ch. Gáll András