Vágólapra másolva!
Atlantában Dave Andreychuk, a vendég Tampa Bay lassan 39 éves balszélsője ütött egy gólt és adott egy gólpasszt, s egyre feljebb araszol az örök-góllövőlistán, jóllehet sohasem volt nagy sztár. A meccs 4-4-re végződött, és egyik csapat sem esélyes a playoffba jutásra.

A 193 centis, 100 kilós Andreychuk huszadik szezonját tapossa, de még fénykorában sem érte el a bűvös száz pontot - legjobbja 1993-1994-ben a 99 pont volt, még a Toronto színeiben.

Ő az, akire tipikusan azt mondják: "well traveled", azaz sokat utazott pályafutása során. Az első tizenegy szezont még hűségesen Buffalóban húzta le, azóta viszont megfordult Torontóban, New Jerseyben, Bostonban, Denverben, ismét Buffalóban, s most Tampában első évadját tapossa. Eddig összesen 1426 meccsen lépett jégre, 585 gól, 651 gólpassz és 1236 pont a mérlege.

Nashville-ben Dan Cloutier, a Vancouver kapusa mind a 23, hálója felé tartó lövést kifogta, karrierje során hatodszor maradt "szűz". Todd Bertuzzi kék-két góljával és gólpasszával pályafutása legtermékenyebb meccsét produkálta.

A buffalói HSBC Arenában először játszott vendégként Michael Peca, a Sabres korábbi kapitánya. Jól sikerült a vendégszereplés, 3-0-ra győzött az Islanders, Chris Osgood, a vendégek kapusa 28 lövést hárított, ez pályafutása 34. shutoutja.

Torontóban a nagy keleti derbi 1-1-es döntetlent hozott - Corey Schwaab, a Toronto cserekapusa szenzációsan védett, nemkülönben a túloldalon Brian Boucher -, így a Philadelphia tartja előnyét az élen.

Eredmények:
Washington Wizards - Dallas Stars 2-5
gól:
Nyikolisin, Hristic, ill. Sydor, Lehtinen, Zubov, Morrow, Muller

Buffalo Sabres - New York Islanders 0-3
gól:
Kip Miller, Scatchard, J. Blake

Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 1-1
gól:
Roberts, ill. Leclair

Atlanta Thrashers - Tampa Bay Lightning 4-4
gól:
Bartecko 2, Rheaume, Pothier, ill. Andreychuk, Clymer, Boyle, Cibak

Nashville Predators - Vancouver Canucks 0-5
gól:
Bertuzzi 2, Csubarov, Morrison, H. Sedin

Minnesota Wild - Ottawa Senators 3-4 (hosszabbítás után)
gól:
Dupuis, Brunette, Park, ill. Bonk, White, Neil, Arvedson

Phoenix Suns - Chicago Blackhawks 3-1
gól:
Briere, May, Handzus, ill. Nylander