Vágólapra másolva!
Kiélezett, rendkívül feszült hangulatú csatában egyetlen gólt megőrzött múlt szerdán szerzett előnyéből (10-7) az FTC a Honvéd elleni vízilabda Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján, s így bekerült a vasárnapi fináléba. Az ellenfele az OSC-t búcsúztató Vasas lesz.

Elődöntő visszavágó:
Honvéd - FTC 12-10 (2-2, 3-4, 4-2, 3-2)
Kőér u., 800 néző
vezette: Németh, Horváth
gól: Biros 3, Molnár, Kiss, Sugár, Bárány 2-2, Szívós 1, illetve Nyéki 6, Katonás 2, Lehmann, Tiba 1-1.

Mind a medencében, mind a parton pattanásig feszült volt a légkör. Jellemző, hogy a Honvéd húsz alkalommal játszott emberelőnyben, vagy kapott négyméterest, a másik oldalon az FTC tizennégyszer tehette ugyanezt. Többnyire a vendég ferencvárosiak vezettek egy-egy góllal, a második játékrész közepén azonban már két, az összesítésben öt találat volt az előnyük. Meglepetésre a jelentős játékvezetői szimpátiát is élvező bajnokcsapat csak futott az eredmény után.

Közvetlenül a finis kezdete előtt vette át az irányítást a Honvéd, s az utolsó játékrész közepén ledolgozta hátrányát (11-8), de a záró percekben Nyéki, a mezőny legjobbja, egyszerűen ellenállhatatlan volt. Az FTC váratlan, de megérdemelt sikert aratott a kupadöntőbe jutás kiharcolásával.

A címvédő, KEK-finalista Vasas a második játékrészben már 8-2-re vezetett. Utána már lazítottak a játékosai, de így is simán nyert és kettős győzelemmel jutott a vasárnapi döntőbe, ahol az FTC lesz az ellenfele.

Elődöntő visszavágó:
OSC - Vasas 7-11 (1-6, 1-2, 3-2, 2-1)

Női BL és LEN-kupa: a döntőért Cataniában és Budapesten

A Dunaújvárosi Főiskola, illetve a Vasas együttese a négyes döntőbe kerülés reális esélyével száll vízbe a pólós hölgyek Bajnokok Ligájában, s LEN-kupájában péntektől vasárnapig. A BL negyeddöntőt két csoportban rendezik az olaszországi Cataniában, s a spanyolországi Sabadellben. A dunaújvárosiak pénteken a német SV Blau-Weiss Bochummal kezdenek, szombaton a francia Nancy, vasárnap a házigazda Orrizonte következik. Az első két helyezett jut az április 19-21-ei döntőbe, amelynek rendezésére pályázik a magyar bajnok is.

A LEN-kupa szintén a legjobb nyolc között "jár", a Vasas a Komjádi-uszodában fogadja - sorrendben - a német SV Hohenlimburgert (péntek 19 órakor), a görög Vuliagmenit (szombat 19) és az olasz Gifa Palermót (vasárnap 10). A másik kvartett összecsapásaira Barcelonában kerül sor, a négyes döntőt ugyanakkor rendezik, mint a BL-finálét.