Vágólapra másolva!
A Nyugati főcsoport, egyszersmind az egész NHL két legjobb csapata, a ranglistavezető Detroit Red Wings és a Colorado Avalanche egyformán idegenben vitézkedett, egyformán öt gólt ütött, és egyformán győzött az NHL legutóbbi játéknapján. Az utóbbi időben derekasan nyomuló, és tavalyi formáját idéző New Jersey viszont váratlanul otthonában kapott ki a Vancouvertől.

A Madison Square Gardenben Darren McCarty ütötte be a Red Wings győztes gólját, s vert be ezzel egy szöget a Rangers koporsójába - nagyon úgy néz ki, a New York-iak megint lemaradnak a rájátszásról, pedig volt egy olyan pillanat a szezon felénél, amikor vezették a keleti főcsoportot!

A Detroit tizedszer nyert az utolsó tizenkét meccsből, és 16 pont az előnye a mindvégig a hazai pálya előnyét biztosító alapszakasz-győzelemért folyó versenyfutásban. A detroiti pontgyárosok közül Brett Hull és Szergej Fjodorov - utóbbi szomorú lehet, mert lapátra került világszép barátnőjénél, Anna Kurnyikovánál, aki most a popsztár Enrique Iglesiasszal "kavar" - egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, a 40. évét taposó bekk, Chris Chelios, a téli olimpia legjobb hátvédje pedig beütötte hatodik gólját a szezonban Nashville-ben

A Colorado Avalanche kapujában most nem Patrick Roy állt - a névnapján -, hanem a svájci David Aebischer, aki be is engedett négy gólt, de a csatárok - mint régen Puskásék - eggyel többet szereztek. Ville Nieminen egy gólt és két gólpasszt, Martin Skoula két gólt és egy asszisztot, Joe Sakic, az olimpia MVP-je három gólpasszt jegyzett. Sakic feljött a pontlista második helyére a 80 pontos Jarome Iginla (Calgary Flames) mögé 72 pontjával, melyből 24 gól, 48 assziszt formájában született.

Eredmények:
New York Rangers - Detroit Red Wings 3-5
gól:
Grosek, Jasenko, Lindros, ill. Chelios, Hull, Fischer, McCarty, Fjodorov

Minnesota Wild - Phoenix Coyotes 2-2
gól:
Gaborik 2, ill. Nagy 2

Nashville Predators - Colorado Avalanche 4-5
gól:
Orszagh, Erat, Hartnell, G. Johnson, ill. Vrbata, Skoula 2, Nieminen, Reinprecht

Ottawa Senators - Florida Panthers 2-0
gól:
Chara, Alfredsson

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2-2
gól:
Andreychuk, Keefe, ill. Pratt, Pyatt

New Jersey Devils - Vancouver Canucks 2-3
gól:
Nyemcsinov, Elias, ill. Bertuzzi, Linden, Ohlund

Anaheim Mighty Ducks - St. Louis Blues 2-3
gól:
McDonald, Szalej, ill. Van Ryn, Drake, Eastwood

Ch. Gáll András

Korábban: