Vágólapra másolva!
Bravúros, nyolcgólos győzelmet aratott a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a címvédő spanyol Portland San Antonio ellen.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés:
Fotex KC Veszprém - Portland San Antonio (spanyol) 27-19 (14-10)
Veszprém, 2800 néző
vezette: Oie, Hogsnes (norvégok)
Veszprém: STERBIK - DZOMBA 4, Gál, JOVIC 6, CSOKNYAI, Díaz, Pásztor 3. Csere: ÉLES 4, SARACEVIC 5, Zsigmond, PÉREZ 5. Edző: Zdravko Zovko
Pamplona: HERNANDEZ - Urdiales 2 (1), GARRALDA 6, Richardson 2, J. PÉREZ, JAKIMOVIC 5 (1), Ortigosa 1. Csere: Hombrados (kapus), Kiszeljov 1, Jovanovic 1, Martin 1, Mainer, Beuchler. Edző: Fransisco Equisoain
kiállítások: 6, illetve 6 perc.
hétméteresek: 2/0, illetve 8/2.
az eredmény alakulása: 4. perc: 1-3, 12. 5-5, 20.: 8-7, 24.: 12-8, 29.: 14-9, 34.: 15-12, 42.: 19-13, 45.: 19-16, 51.: 23-16, 56. 25-18

A spanyolok kezdték jobban a mérkőzést, első három támadásuk góllal zárult, míg a túloldalon Saracevic kihagyott büntetője borzolta a kedélyeket. Rengeteg gól született az első tizenöt percben, mindkét csapat gyengén védekezett. A Fotex szilárdította meg előbb a hátsó alakzatát, így komoly előnyre tett szert.

Fordulás után sokáig tartotta a lépést a BL címvédője, ám a hazaiak egy perc alatt két gólt lőve hatra növelték az előnyt. Csoknyai kiállítását profi módon kihasználta a Pamplona, az emberelőny alatt három találatot faragtak a hátrányból. Innen kezdve azonban csak egy csapat volt a pályán, a veszprémiek emberfelettit produkáltak, a közönség szétrobbantotta a csarnokot. Ennek megfelelően állva hagyták a vendégeket Élesék, Sterbiknek még büntetőből sem tudtak gólt lőni a spanyolok, pedig hatszor is próbálkoztak.

A Fotex szenzációs védekezésének köszönhetően nagy előnyt szerzett, és jó eséllyel várhatja a március 31-én, vasárnap 18 órakor kezdődő pamplonai visszavágót. A másik elődöntőben a német Magdeburg hazai pályán 29-19-re legyőzte a dán Kolding IF-et..

Zdravko Zovko: "A kiválóan működő védőfalunk volt a győzelem kulcsa. Az első húsz perc után szárnyalt a csapatom. A visszavágó rendkívül nehéz lesz, pokol vár ránk Pamplonában."

Fransisco Equisoain: "Nehéz meccs volt. A tapasztaltabb játékosokból álló veszprémiek megérdemelten nyertek. Nálunk senki sem nyújtott jó teljesítményt, így a Fotex a döntő kapujában áll."

Eddie Griffin

Ajánlat: