Vágólapra másolva!
A New York-i NHL-rangadót az Islanders nyerte, egyre nagyobb bajban a a Rangers. A Calgary lemosta a Columbust, a keleti derbin meg a Philadelphia a Torontót, az éllovas Detroit egy pontot szerzett Nashville-ben.

Hét perccel a befejezés előtt még 2-1-re vezetett a Rangers az Islanders ellen a New York-i rangadón, mégis a "szigetiek" nyerték 4-2-re a meccset, ezzel újabb súlyos csapást mérve a manhattani gárda playoff-reményeire. A Rangers három ponttal áll az utolsó keleti rájátszáshelyet birtokló Montreal Canadiens mögött, s már csak nyolc mérkőzése van hátra az alapszakaszból. Utolsó hét fellépésén hatodszor kapott ki a csapat, Pavel Bure először nem szerzett pontot piros-kék-fehér mezben.

Mike Richter nem védhetett három napja elszenvedett agyrázkódása miatt, a 18 éves Dan Blackburn állt a helyén - közepes teljesítménnyel. A házigazdák legjobbja a duplázó orosz center, a 195 centis Oleg Kvasa volt. Kvasa az olimpián is játszott, feledhetően.

A Philadelphia 4-1-re "hazavágta" a Torontót a nagy keleti derbin a csapatkapitány Keith Primeau két góljának köszönhetően. Primeau szerint a csapat készen áll a playoffra, s arra is, hogy harcba induljon a Stanley-kupáért.

A Calgary 6-1-re lemosta a Columbust, Mike Conroy két-két gólt és gólpasszt jegyzett, a pontlista éllovasa, Jarome Iginla egy gólt és két asszisztot, amivel megerősítette vezető helyét: jelenleg 83 pontja van, 44 gól és 39 gólpassz formájában.

Az éllovas Detroit egy pontot szerzett Nashville-ben, Brendan Shanahan beütötte karrierje 501. gólját.

Eredmények:
Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 6-1
gól:
Conroy 2, Iginla, Begin, Lydman, McAmmond, illetve Vyborny

New York Islanders - New York Rangers 4-2
gól:
Kvasha 2, Lapointe, Miller, illetve Fleury, Lyashenko

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 4-1
gól:
Primeau 2, Gagne, McGillis, illetve Kaberle

New Jersey Devils - Florida Panthers 3-1
gól:
Elias, Langenbrunner, Madden, illetve Novoseltsev

Nashville Predators - Detroit Red Wings 3-3
gól:
Hartnell, Skrastins, Arkhipov, illetve Fedorov, Shanahan, Williams

Ch. Gáll András

Korábban: