Vágólapra másolva!
A GYSEV-Ringa csapata csütörtök délután lép pályára Rózsahegyen, a nőikosárlabda-Euroliga negyeddöntőjének mindent eldöntő harmadik mérkőzésén. Farkas Sándor együttese pihenéssel töltött hosszú hétvégével készült rá a sorsdöntő összecsapásra.

"A legfontosabb az lenne, hogy a csapat ugyanazt az agresszív, kemény védekezést nyújtsa, amit legutóbb Sopronban" - mondta Farkas Sándor, a GYSEV szakvezetője. "Annak köszönhetően sikerült elérni, hogy az Euroliga legeredményesebb csapata csupán 38-szor tudott mezőnyből kosárra dobni, noha ez a szám náluk általában 70 körüli. Mivel az eddigi két meccsen 80 pont fölött dobtunk a rózsahegyieknek, várható, hogy ők is határozottabban védekeznek majd."

- Hogyan készült a csapat a találkozóra?
- A múlt csütörtöki meccs után péntek reggel volt egy futással, súlyzózással egybekötött tréning, majd hétfőig szabadok voltak a lányok. Azért adtam aránylag hosszú pihenőt nekik, mert frisseknek kell lenniük. Ami az edzéseket illeti, nem vettem vissza a terhelésből, de igyekeztem úgy összeállítani a programot, hogy frissen lépjenek pályára a lányok.

- Csapatának viszont várhatóan nem csak a Ruzomberok csapatával kell megküzdenie...
- Így van. A sikerhez mindenek előtt hideg fejre és forró szívre lesz szükség. Minden fórumon elmondtuk, a második meccsen történt dobálózást a legmesszebbmenőkig elítéljük. Aki ezt tette, anyagilag is súlyosan bünteti a csapatot, hiszen a nemzetközi szövetségnél nyilván tudnak az esetről, a klub pedig tudná hasznosabb célokra is fordítani a pénzt, mint büntetés fizetésére. Viszont úgy látom, a történteket felhasználva a rózsahegyiek a pályán kívüli dolgokban is igyekeznek "biztosra menni". A dobálást maximálisan felhasználták hangulatkeltésre, pedig tudhatják, hogy a jelen helyzetben ez milyen következményekkel járhat.

- Milyen a hangulat a játékosok között?
- Örömmel látom, hogy nagyon elszántak a lányok, nem elégedtek meg azzal, hogy kiharcolták a harmadik mérkőzést, azon is nyerni akarnak. És még valamit: ha bejutnak a soproni szurkolók a találkozóra, arra szeretném kérni őket, végig sportszerűen szurkoljanak nekünk.

Botár László

Ajánlat:

Final Fourba jutna a PVSK

Korábban: