Vágólapra másolva!
A sérült legjobbjai nélkül szereplő Pittsburgh még mindig nem adta fel a playoffba jutást, sőt, szerdán nagy esélye volt arra, hogy négy pontra megközelítse a keleti nyolcadik helyen álló Montreal Canadiens együttesét. A harmadik harmad derekán ugyanis 3-1-re vezetett a New Jersey ellen a Mellon Arenában, ám a végén összezuhant a gárda, három súlyos védelmi hiba a vendégek 4-3-as győzelmét eredményezte.

A Canadiens nem játszott ezen az estén, de hamarosan érkezik a felmentő sereg: a gyomorrákkal kezelt csapatkapitány, Saku Koivu és az alkarsérüléséből felépült Donald Audette már gőzerővel edz, és a playoffra - ha bekerül a csapat - mindketten visszatérnek. Miként Peter Forsberg, a bajnok Colorado svéd csodacsatára is, akinek tavaly előbb eltávolították a lépét, majd utóbb súlyos bokasérülést szenvedett.

Long Islanden az Ottawa 4-1-re győzött, a cseh Martin Havlat két góljával és egy gólpasszával. A másik New York-i együttes, a Rangers megint kikapott, méghozzá a Madison Square Gardenben, a bajnokesélyes Philadelphiától. Dan Blackburn, a koponyasérülést szenvedett Mike Richtert helyettesítő tinédzser kapus ugyan 29 lövést hárított, de ennyi sem volt elég. A Rangers pocsékul játszik, három pont a hátránya a Montreallal és a vele holtversenyben álló Washingtonnal szemben, s a frissen igazolt Pavel Burén, valamint Eric Lindroson kívül gyakorlatilag senki sem csinál semmit - legfőképpen senki sem védekezik. Győzelmével a Flyers két pontra megközelítette a keleti főcsoport éllovasát, a Bostont.

Eredmények:
New York Islanders - Ottawa Senators 1-4
gól:
Czerkawski, ill. Brunet, Havlat 2, Hossa

Pitsburgh Penguins - New Jersey Devils 3-4
gól:
Morozov, Robitaille, ill. Elias, Holik 2, Richer

Atlanta Thrashers - Minnesota Wild 2-4
gól:
Hrkac, Svartvadet, ill. Brunette, Gaborik, Laaksonen, Roest

New York Rangers - Philadelphia Flyers 2-4
gól:
Bure, Lindros, ill. Desjardins, LeClair, Primeau, Williams

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 4-1
gól:
Amonte, Fitzgerald, Housley, Bell, ill. Arhipov

Anaheim Mighty Ducks - Phoenix Coyotes 2-4
gól:
Carney, Tyitov, ill. Briere, Lemieux, Simpson, Radivojevic