Vágólapra másolva!
Bár a hivatalos döntésre a jövő hétig várni kell, szinte biztos, hogy május 24-én és 25-én, története során először, a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének Budapest, a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda ad otthont. A Final Fournak a Honvéd-Domino révén magyar szereplője is lesz.

Amit eddig sejteni lehetett, szinte már bizonyossá vált: a Honvéd-Domino férfivízilabda-csapata hazai környezetben, a felújított budapesti Hajós Alfréd uszodában, akár ötezer néző előtt fogadhatja majd a pólóvilág elitjét a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A május 24-25-én rendezendő Final Fourt csak olyan város rendezheti, amelynek csapata bejutott a legjobb négy közé. Az esélyesek közül egyedül Dubrovnik nem nevezett. Budapest mellett a tavalyi fergeteges Európa-bajnokság szól, ráadásul Nápoly eddig kétszer is otthont adott már a rendezvénynek, Athénban pedig a megcsúszott olimpiai építkezések miatt az uszoda éppen rekonstrukció alatt áll.

A legfrissebb megerősítés azért fontos, mert az Olaszországból, az egyik legnépszerűbb pólós hírújságtól származik, amely szerint szintén Budapest a nagy esélyes. Erre rímel az a hír is, miszerint a magyar bajnokcsapat már be is fizette a döntő pályázatához szükséges másfél millió forintos letéti díjat.

Egy fordulóval a vége előtt már gyakorlatilag ki is alakultak a csoportok végeredményei, ami alapján a Honvéd várhatóan a Kásás Tamást és Steinmetz Ádámot is soraiban tudó olasz Posillipo ellen kezd, a másik elődöntőt pedig a címvédő Jug Dubrovnik és a görög Olympiakosz vívja.

A BL utolsó körének párosítása (április 13-14.):
Piros csoport:
Honvéd-Domino - Becej (jugoszláv)
Jug Dubrovnik (horvát) - Dinamo Moszkva (orosz)
Kék csoport:
Olimpiakosz Pireusz (görög) - Spandau 04 (német)
Posillipo (olasz) - Olympique Nice (francia)

Pincési László