Vágólapra másolva!
Egygólos hátránnyal utazott el Németországba a Dunaferr férfikézilabda-együttese, amely a Flensburg vendégeként próbálkozik meg a lehetetlennek tűnő küldetéssel, a KEK-döntőbe jutással. Az első mérkőzés és a német gárda hazai teljesítménye alapján hatalmas bravúr lenne a továbbjutás.

Csodára várva - lehetne a Dunaferr férfi kézilabda-együttesének jelszava, hiszen a Kupagyőztesek Európa Kupájának elődöntőjében a magyar együttes egygólos hátránnyal utazik Németországba. A múlt heti, dunaújvárosi találkozón a Flensburg-Handewitt együttese idegenben is nyerni tudott 22-21-re, így teljesen egyértelmű, hogy favoritként várja a szombati visszavágót.

A Dunaferrnél nincsen sérült, mindenki nagy elánnal készül, és bár a játékosok nagyon fogadkoznak, hogy kiköszörülik a csorbát, nem lesz könnyű dolguk. A Flensburg az eddig fordulókban nem botlott otthon, az osztrák Remus Bärnbach-Köflachot 39-23-ra, a lengyel Orlen SSA Plockot 33-27-re, az orosz Voronyezst pedig 32-21-re verte, úgy, hogy csupán az osztrákokkal szemben tudott idegenben is nyerni.

A német sajtó egyébként ki mástól kérhetett volna autentikus véleményt, mint az egykori világklasszis kézilabdázótól, Marosi Lászlótól, aki éveket töltött a Lemgo, majd a Dunaferr együttesében. "Zümi" a flensburgiak honlapján szűkszavúan csak annyit mondott: "A Flensburg továbbjutására 90 százalék az esély."

A németek dán trénere, Erik Veje Rasmussen szerint a visszavágó nagyon nehéz ütközet lesz, ezért arra buzdít minden szurkolót, hogy ismét töltsék meg a Campushallét, ahol akár 5500 néző is elfér a lelátókon. A taktika egyértelmű: az elejétől kezdve meghatározó iramot diktálni, a közönség hathatós segítségével. A sérültek közül mindenki felépült, így Jörg Kunze, Andrej Klimovec és Lars Christiansen is pályára léphet.

A találkozó szombat este fél nyolckor kezdődik, a két játékvezető a horvát Krajc, Zivolic páros lesz.