Vágólapra másolva!
Hetvenhét gól esett az NHL nagyszombati fordulójában, ebből csak San Joséban tizenkettő! A Shark tíz góljával beállította a klubrekordot, amelyet 1996. január 13-án ért el Pittsburghben egy 10-8-as győzelemmel. Teemu Selänne és Patrick Marleau egyaránt két gólt és két gólpasszt jegyzett. Selänne, a Finn Villám 26 gólnál és 23 gólpassznál tart, tíz éves NHL-karrierje alatt 712 meccsen 405 gól, 445 gólpassz és 850 pont fűződik a nevéhez.

A Joe Louis Arenában simán nyert az Elnök-kupát már birtokában tudó Detroit a mezőny leggyengébb csapata, az Atlanta ellen. Méghozzá úgy, hogy négy szupersztárja - Steve Yzerman, Nicklas Lidstrom, Dominik Hasek és Brendan Shanahan - kisebb sérülés miatt kihagyta a meccset. Maradt így is nagyágyú bőven, akik közül Brett Hull két gólt ütött, Igor Larionov pedig három gólpasszt adott. A 37 éves Hull, az NHL aktív játékosai között a gólkirály, most a szezonban 29 gólnál és 59 pontnál tart, pályafutása során pedig 1094 meccsen 678 gólnál és 564 gólpassznál, azaz 1242 pontnál. A 41. évét taposó Larionov ebben az évadban 9 gólt és 30 gólpasszt jegyzett, 12. NHL-idényében pedig - ami akár 22 is lehetne, ha a hatóságok időben kiengedik a Szovjetunióból - 793 meccsen 156 gól, 430 assziszt és 586 pont a termése.

Bostonban nagy meglepetésre 2-0-ra győzött a Carolina, Arturs Irbe mind a 21 lövést megfogta, idei harmadik olyan meccse volt ez a lett kapuvédőnek, hogy nem kapott gólt. Francis "apónak" 1564. NHL-meccsén újból sikerült egy gólpasszt adnia, és így 1695 pontnál tart.

Calgaryben a playoffból már kiesett Flames ütött egy ötöst, ebből Jarome Iginla, a csapat olimpiai bajnok sztárja két góllal és egy assziszttal részesült. A 24 éves sztár 46 gólnál és 86 pontnál tart, hét meccse van hátra ahhoz, hogy elérje a bűvös 50 gólos határt. Egyébként gyakorlatilag biztosra vehető, hogy ő lesz a szezon végén a pontkirály, és a legjobb góllövőnek járó Maurice Richard-trófea is az ő vitrinjébe kerül.

A Colorado Avalanche 5-3-ra kikapott Phoenixben, és Patrick Roynak idő előtt az öltözőbe kellett vonulnia, miután Krystofer Kolanos 11 perc 40 másodperccel a meccs vége előtt büntetőből beütötte a győztes gólt (4-3). Roy előbb széttörte ütőjét a kapuvason, majd az egyik fadarabot Kolanoshoz vágta, végül megrohamozta Dan Marouelli játékvezetőt. "Azért voltam felháborodva, mert előbb megadták Savage lesgólját, majd megítélték ezt a büntetőt. Nevetséges" - mondta az NHL-történelem legsikeresebb kapusa.

A Rangers ugyan 4-2-re győzött Miamiban, de valószínűleg ennek ellenére sem jut be a playoffba. Pavel Bure először játszott volt csapata ellen, s egy góllal, valamint két gólpasszal bosszantotta a vendéglátókat. Az orosz szélsőt már a csapatok bemutatásánál lehurrogták, majd valahányszor a koronghoz ért, hatalmas bú-kiáltással fejezte ki ellenérzését a közönség. Eric Lindros két gólt ütött, már 33-nál tart, Bure mérlege 27 gól és 58 pont ebben az idényben, míg 11 éves NHL-karrierje 657 meccsén 411 gól, 327 assziszt és 738 pont.

Eredmények:
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 10-2
gól: Damphousse 2, Marleau 2, Rathje, Selanne 2, Sturm, Suter, S. Thornton, illetve Bicanek, Sanderson

Vancouver Canucks - Anaheim Mighty Ducks 4-1
gól: Cassels, Letowski, Naslund, H. Sedin, ill. York

Edmonton Oilers - Dallas Stars 3-1
gól: Marchant, Smith, Comrie, ill. Turgeon

Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 5-3
gól: Langkow, Nagy, Nazarov, Savage, Kolanos, ill. Keane, Larsen, Muir

Calgary Flames - Los Angeles Kings 5-3
gól: Clark, Iginla 2, McAmmond, Niedermayer, ill. Allison, Norstrom, Ronning

Nashville Predators - St. Louis 2-4
gól: Hartnell, Tenkrat, ill. Demitra, Mayers, Mellanby, Tkachuk

Florida Panthers - New York Rangers 2-4
gól: Svehla, Dagenais, ill. Bure, Lindros 2, Rucinsky

Detroit Red Wings - Atlanta Thrashers 4-1
gól: Dandenault, Hull 2, Williams, ill. Vigier

Washington Wizards - New York Islanders 4-2
gól: Forbes, Khristich, Zubrus 2, ill. Kvasha, Van Impe Washington

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 1-3
gól: Sundin, ill. Elias, Gomez, Holik

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3-1
gól: Bonk, Hossa, Salo, ill. Keefe

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 2-1
gól: Dykhuis, Petrov, ill. Rozsival

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 1-3
gól: Fedotenko, ill. Gratton, Satan, Smehlik

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 0-2
gól: O'Neill, Cole

Ch. Gáll András

Korábban:

Jön fel a Capitals

Fórum:

NHL, de főleg Capitals