Vágólapra másolva!
Az atlantai Georgiadome-ban - 53 406 néző előtt - a Maryland nyerte az Egyesült Államok főiskolai kosárbajnokságát - az NCAA-döntőben 64-52-re verte az Indiana együttesét.

Nem volt jó meccs - a győztes 43,8, a vesztes 34,5 százalékkal célzott mezőnyből -, de kit érdekel ez Washingtonban: a Terrapins először került be a döntőbe, s lett országos bajnok.

A nyertes csapatban az NBA-be tartó hátvéd, Juan Dixon 18 pontot, 5-5 lepattanót és labdaszerzést, valamint 3 gólpasszt jegyzett, a center - de csak 203 centis - Lonnie Baxter 15 pontot, 14 lepattanót, 3 blokkot, a bedobó Chris Wilcox 10 pontot és 7 lepattanót gyűjtött.

Az Indianának ez volt a hatodik döntőjén a harmadik veresége. Két éve elküldték az eddigi három bajnoki címet megszerző legendás edzőt, Bobby Knightot, és segítőjét, Mike Davist állították helyére. Davis remekül bevált, döntőbe vezette a régiójában is csak ötödiknek rangsorolt együttest.

A Maryland edzője, Gary Williams ugyanitt végzett, tehát alma materét vezette országos bajnoki címre. A Final Four legjobb játékosának (MVP) Juan Dixont választották.

Ch. Gáll András