Vágólapra másolva!
A legjobb négy közé igyekvő Szekszárd magabiztos sikert aratott a győzelem nélkül álló sereghajtó, a Zala Volán otthonában, a Szeged pedig hosszabítás után verte a Diósgyőrt a nőikosárlabda-NB I-ben.

ZTE-Zala Volán - Atomerőmű-Szekszárd KSC 54-96 (13-26, 13-30, 13-25, 15-15)
Zala Volán: Hadarics 2, Hersics 8, Horváthné 8/6, KITLINSZKAJA 11, Goranovic. Csere: Bedő 2, Csécs 7, PAPP 12, Németh 4, Kvatova. Edző: Vágvölgyi Tamás
Szekszárd: BULATOVA 3, DARIDA, 11, SZEMERÉDI 16/3, Vukicevic 8, KAJDACSI 26. Csere: Tóth 8, Nagy 4, Szélesi 5/3, SZTOJKOVICS 15/3. Edző: Ujhelyi Gábor
az eredmény alakulása: 7. p: 10-22, 14. p: 13-41, 22. p: 26-52, 34. p: 40-74.

Az elvesztett megyei rangadó után kicsit lehangoltan kezdtek az egerszegi lányok. Az ellenfél azonban ezúttal nem egy közvetlen rivális volt, hanem egy jóval erősebb együttes. Lehetett látni, hogy nem volt egy súlycsoportban a két alakulat.

Csakúgy, mint a MÁV-NTE ellen, most is rengeteg hibával játszottak Hadaricsék, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a másik oldalon mindenkinek "sült" a keze. Rengeteg jó teljesítmény volt a tolnaiaknál, főleg Kajdacsi volt ellenálhatatlan.

Vágvölgyi Tamás: "Ma nem volt bennünk tűz, úgy láttam, mintha eleve feladtuk volna a meccset."

Ujhelyi Gábor: "Gratulálok a lányoknak, folyamatos volt a játékunk."

Szeviép-Szeged - Diósgyőr 83-82 (15-13, 18-22, 22-11, 18-27, 16-12) - hosszabítás után
Szeged, 1500 néző
vezette: Kovács, Makovsky
Szeged: Donkó 19, Jex 11, Mirkov 13/3, Szopkó 24/6, Varda 15/3. Csere: Pungor 1. Edző: Antal András
DKSK: Andó 18, Brosovszky 9/3, Bukovszky 2, Emeagi 18, Radnóty 13/6. Csere: Szlimák 18/6, Jarrett 4, Csipkó-. Edző: Vertetics István

A házigazda Szeviép-Szeged azzal a megnyugtató tudattal léphetett pályára a táblázat hatodik helyén tanyázó borsodi csapat ellen, hogy már matemetikailag is bebiztosította helyét a legjobb nyolc között. Az öröm mellett viszont gondot okozott a Tisza partján, hogy öt meghatározó játékos - köztük a szezon legeredményesebb szegedi kosaras hölgye, Mészáros - sérülés miatt csak a kispadról figyelhette a társak játékát. Ennek ellenére már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést az újonc, hszen a Diósgyőr nem tudott mit kezdeni Donkóék zónájával.

A szegedi csoda tovább folytatódott, hiszen a remek védekezés után a jugoszláv légiós Varda, valamint a fiatal tehetség, Jex is eredményes volt a vendégek palánkja alatt, míg a másik oldalon ekkor csak Andó nyújtott elfogadható teljesítményt.A szünetre aztán fordított - egy utolsó másodpercben esett hárompontossal - a DKSK, de nem adta olcsón a bőrét a Szeviép. Sőt! A második játékrészben a miskolci származású Szopkó Eszter vezetésével még magabiztosabbá vált a hazai csapat, és tíz pont fölé nőtt a szegedi előny.

A hajrában kipontozódott az addig remeklő Varda, és ezt kihasználva egálra hozta a meccset a Diósgyőr, köszönhetően Emeagi feljavuló centerjátékának. Következhetett a ráadás, ahol a vendégek szereztek négypontos előnyt. Ekkor viszont már extázisban kosárlabdázott a hazai csapat, és ismét megfordítva a találkozót, megérdemelten győzött, 83-82-re.

Antal András: "A fegyelmezett, lelkes, okos csapatmunka sikere a mai."

Vertetics István: "Gratulálok az újoncnak."

Nagy Gábor, Putnik Zoltán

Korábban:

Soproni, pécsi és nagykanizsai kosaras siker