Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-bajnokság vasárnapi mérkőzésén a Győr 22-20-ra nyert az Elektromos ellen.

Győri Graboplast ETO KC - Pestszentlőrinc-Elektromos 22-20 (9-10)
Győr, 800 néző
vezette: Bonifert, Serfőző.
Győri ETO: Gerháth - Iváncsik T. 3, Bősze, Bognár R. 3, Herbert 1, Frey 5 (4), Konkoly 1. Csere: Tatai (kapus), Strumár 1, SZABÓ 5 (2), Erdei 1, Kányai, BAKOS 2. Edző: Tóth László.
Elektromos: Nagy Z. - HARSÁNYI 3, SAVON 6 (4), Börcsök, Tímár 2, Borsodi 1, Forgács 1. Cs.: Pulay (kapus), SZABÓ GY. 7 (2), Bartha. Edző: Stranigh Ferenc.
kiállítás: 10, ill. 14 perc.
hétméteres: 8/6, ill. 8/6.

Egy hónappal korábban az alapszakasz során második félidei nagyszerű játékával hatgólos (26-20) győzelmet arattak a győriek a fővárosiak ellen. Ezúttal nem villogott a győri csapat, rengeteg hiba csúszott a játékukba. A játékbeli hiányosságokat határtalan lelkesedéssel és akarattal pótolták. A találkozó elején fej-fej mellett haladt a két csapat, a győriek vezető góljait a fővárosiak rendre kiegyenlítették. Rendkívül szoros és küzdelmes volt a játék, és mivel a győriek gólzsákja, Frei János ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott, ez hatással volt az egész csapat játékára. A félidő hajrájában a vendég első ízben jutott a vezetéshez.

Fordulás után még nagyobb sebességre kapcsolt a győri csapat, ám továbbra is rengeteg hiba csúszott a csapatjátékba. Átvették a vezetést, de a vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak, másodszorra például az ötvenhetedik percben, amikor 20-20-ra alakult az eredmény. Drámai volt a véghajrá, a győriek egygólos vezetésénél a vendégek emberfogásos játékra tértek át, s ekkor a hazaiak újabb gólt lőttek és ezzel nyertek. Győzelmüket ezúttal határtalan akaratuknak és küzdőszellemüknek köszönhető.

Tóth László (Győr): "Ezért szeretem ezeket a játékosokat, ha nem megy nekik a játék, akkor emberfeletti akarattal kicsikarják a győzelmet."

Stranigh Ferenc (Elektromos): "Nagy csatában maradtunk alul az alapszakasz során felsőházba jutásra is esélyes Győr otthonában."

Papp Győző

Korábban:

A Szeged nyerte a rangadót

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?