Társoldalunk:

Győzni jön a Podgorica a Herz-FTC otthonába

Minden jegy elkelt már a vasárnapi Ferencváros-Buducnost Podgorica nőikézilabda-mérkőzésre, amelyen a tét nem kisebb, mint a Bajnokok Ligája döntőjébe jutás. Az egyik legnagyobb példányszámú montenegrói újság szerint a jugoszláv válogatottal egyenértékű ellenfél két hét nagyon kemény felkészülésen van túl, és Budapestre is győzni jön.

"Finom kézzel a Herz ellen!" - ezzel a címmel jelent meg az egyik legnagyobb montenegrói napilap, a Vijesti írása, amely alapján teljesen egyértelmű, a Puducnost Brilliant Podgorica győzni akar már a vasárnapi, budapesti Bajnokok Ligája-elődöntőre is. A jugoszláv női bajnok hetek óta készülődik a Herz-FTC elleni mérkőzésre, s nem titkoltan a BL megnyerése a cél.

Az együttes pokoli kéthetes felkészülésen van túl, amelynek során Mark Isakovic, majd Zoran Zivkovic vezetésével tizennégy napos fizikai terhelést kaptak a játékosok. A csapatot nem kerülték el a sérülések sem, többek között Maja Bulatovic, Bojana Petrovi és Maja Savic is kihagyott néhány edzést, Zlata Paplacko kapus pedig még mindig nem teljesen egészséges. A lap szerint egyébként az edzőváltásnak is logikus okai voltak: a sorozatban 11-szer női bajnokságot nyerő csapatot azért irányítja néhány hete a vb-bronzérmes jugoszláv férfiválogatott szövetségi kapitánya, Zoran Zsivkovic, mert Isakovicnak a junior válogatottnál is voltak feladatai.

"A mögöttünk álló két hét nagyon nehéz volt, de ez kellett ahhoz, hogy tisztességesen felkészüljünk a Herz-FTC elleni mérkőzésre. Most már csak a taktikai és a technikai elemeket kell gyakorolnunk" - mondta Sandra Kolakovic, a csapat játékosa, aki megerősítette, a szakvezetés rengeteg kazettát elemzett, a csapat a héten ismerkedik a ferencvárosiak játékával.

"Egyértelműnek tűnik, hogy védekezésben a hatos zónát kell alkalmaznunk, ennek alternatívája az 5+1-es védekezés lehet. Ellenfelünk a góljai harminc százalékát kontrából éri el, ezért pontosan kell támadni, és szervezetten visszazárni, hogy hatástalanítsuk őket a gólszerzésben. Gólig kell játszani, és erőszakosan védekezni" - emelte ki Kolakovic.

A Podgorica pénteken érkezik Budapestre, a lap szerint idegenben is a győzelem esélyével lép pályára a jugoszláv bajnok. "Zavar bennünket, hogy már ötször jutottunk elődöntőbe, de nem sikerült továbblépni. A csapat és a szakvezetés mindent elkövet majd, hogy nyerjen, reméljük, korrekt játékvezetést kapunk. Budapesten is győzni akarunk, a Ferencvároson úgyis nagy lesz a nyomás a hazai győzelmi kényszer miatt" - zárta gondolatait Kolakovic, aki a múlt héten kisebb térdsérülést szenvedett a Napredak Krusevac ellen megnyert kupadöntőn (34-26). A Buducnost egyébként a Bajnokok Ligájára két új játékost szerződtetett: tíz válogatott mellett leigazolta a legjobb szerbnek tartott Liljana Knezevicet és a válogatott cserekapusát, Ana Vojcicot is.

Érdekesség, hogy a BL elődöntőjébe jutottak közül csak a két déli csapat használta ki a sportszerűnek éppen nem nevezhető nevezési lehetőséget. A macedón Kometal Szkopje minden híresztelés ellenére csupán egy játékost igazolt, a román válogatott Luminita Dinu, ismertebb nevén Hutupan személyében. Két játékosa, a beállós Mileva Velkova és a védő Irina Kalinyicsenko azonban felépült sérüléséből. A Herz-FTC és a norvég Larvik nem változtatott keretén.

Pincési László

Korábban:

A Podgoricát kapta a Herz-FTC a BL-elődöntőben

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?