Vágólapra másolva!
Sorsdöntőnek is nevezhető kupamérkőzés előtt áll a két versenyben lévő magyar nőikézilabda-csapat. A Herz-FTC együttese vasárnap délután a jugoszláv Podgoricát fogadja a Bajnokok Ligája elődöntőjében, míg az EHF-kupa legjobb négy gárdája közül a Győri Graboplast ETO fiataljai a norvég fővárosban a Baekkelagetsnél vendégeskednek.

Ugyan még csupán az elődöntők első mérkőzései előtt állnak nőikézilabda-kupacsapataink, de mindkét esetben elmondható: sorsdöntő lehet a találkozó. A Bajnokok Ligájában érdekelt Herz-FTC számára különösen fontos a hazai remek szereplés, mert a montenegrói Buducnost Podgorica hazai környezetben félelmetes, az idei négy otthoni összecsapása közül a leggyengébben a csoportmérkőzések során a spanyol Milar L'Eliana Valencia, illetve a negyeddöntőben az ukrán motor Zaporozsje ellen teljesített, akkor "csak" hattal tudott győzni!

A jugoszláv kézilabdasport legjobbja (13-szoros bajnok, 8-szoros jugoszláv kupagyőztes) az elmúlt négy alkalommal mindannyiszor eljutott a nőikézilabda-Bajnokok Ligája elődöntőjébe, de onnan egyszer sem tudott továbbjutni. Idén feltétlenül szeretnék átlépni önmaguk árnyékát, így a már amúgy is bombaerős, a világbajnoki bronzérmes együttesre épülő csapatot megerősítették a legjobb szerb játékosnak tartott, a Napredak Krusevactól megszerzett Liljana Knezeviccsel is.

A Vijesti című lapban Dragica Djuric úgy nyilatkozott, a két csapat azonos minőséget képvisel, reméli azonban, végre a Podgorica jut tovább. A Herz-FTC egyedül a sérült Benyátsot nélkülözi majd, velük viszont a telt háznyi szurkolótábor. A Kőbányai úton ugyanis minden jegy elfogyott már hetekkel korábban, így a helyszínre belépő nélkül már nem érdemes ellátogatni. Az összecsapás vasárnap délután 15.45-kor kezdődik, a mérkőzést a Lemme, Ullrich német játékvezető páros vezeti.

Az EHF-kupa elődöntőjében idegenben kezd a Győri Graboplast ETO, amely vasárnap a norvég Baekkelagets Oslo vendége lesz. A győrieknél egyedül Petróczi kapus sérült, így szinte teljes csapattal számolhat Vura József szakvezető. A Győr számára a legfontosabb, hogy kikapcsolva az ellenfél két legjobbját, az osztrák állampolgárságú világklasszist, Fridrikast és Teodorovicot minél szorosabb eredményt érjen el. Érdekesség, hogy a norvég újságok gyakorlatilag nem foglalkoznak az eseménnyel, sokkal inkább azzal a ténnyel, amely szerint Fridrikas jövőre már nem a Baekkelagets, hanem a dán Slagelse csapatát erősíti. A győriek oslói vendégjátéka vasárnap 16.15-kor svájci Falcone, Rätz bírókettős vezetésével kezdődik.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közben nyilvánosságra hozta a jövő évi BL-részvétel változásait. Ami jó hír: Magyarország jövőre is két csapattal vághat neki a legrangosabb kupának, ez a privilégium rajtunk kívül még Dániát, Spanyolországot, Norvégiát, Jugoszláviát, Szlovéniát és Oroszországot illeti meg, utóbbi kettő Ausztria és Horvátország képviselőitől vette át a lehetőséget.