Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb szereplés miatt közös megegyezéssel szerződést bontott a Dunaferr férfikézilabda-csapata Imre Vilmos vezetőedzővel és utódjául az eddigi pályaedzőt, Ökrös Csabát nevezte ki.

Nem sikerültek túl jól az utóbbi hetek a Dunaferr férfi kézilabdázóinak. A csapat előbb kiesett a Kupagyőztesek Európa Kupájából, igaz, a címvédő német Flensburg-Handewitt sokkal esélyesebbnek is számított. A bajnokság rájátszásában a gárda előbb 34-22-re verte az Every Day Orosháza együttesét, ezt követően előbb a Pick Szeged otthonában kapott ki 28-23-ra, majd hazai környezetben szenvedett súlyos, 27-17-es vereséget a Fotex-Veszprémtől.

Ugyan Imre Vilmos a szegedi találkozó után még azt nyilatkozta, hogy a "jövő a miénk", a Fotex elleni vereséget követően a játékosok már nem nyilatkozhattak - információink szerint éppen azért, mert addigra már felvetődött a tréner menesztése. A szakosztály vezetése kedden értékelte a Fotextől elszenvedett, megrendítő erejű csapás után kialakult helyzetet és úgy döntött, a gödörből csak személyi változások útján képes kilábalni az együttes. A Fotex elleni szombati vereséget csupán három nappal "élte túl" Imre, akit a Dunaferr férfi utánpótlásához irányítottak vissza. "Nem érzem visszalépésnek, inkább szeretném megköszönni a fiúknak, hogy fel merték vállalni, hogy ilyen fiatalon kinevezzenek. A váltást meg kellett lépni a további sikeres szereplés érdekében" - értékelte a történteket Imre Vilmos.

"Nem volt olyan a belső légkör, amilyennek kellett volna, de természetesen ezt nem vezethetjük vissza egy személyre. Megbeszéltük, közös döntés volt" - nyilatkozta Bene Gyula szakosztály-igazgató. A felnőtt együttest a hátralévő hét bajnoki mérkőzésen és a Magyar Kupa találkozóin az eddig pályaedzői feladatokat ellátó Ökrös Csaba irányítja majd. Bemutatkozó mérkőzésre az ellen a Pécs ellen kerülhet sor, amely az alapszakasz során az újvárosi 31-16-os vereséget követően februárban, Baranyában a bajnokság talán legnagyobb meglepetéseként 19-17-re megverte a Dunaferrt. Az együttes a Veszprém és a Szeged mögött várhatóan csak a harmadik helyen végez az NB I-ben.

Pincési László

Korábban: