Vágólapra másolva!
Meglepetésre a BVSC idegenben győzött a Honvéd ellen a férfivízilabda-ob I pénteki rangadóján. Az UTE két góllal győzött Szegeden.   

Férfivízilabda-ob I:
Tabán Trafik Szeged - UTE-Taxi-200 4-6 (0-2, 2-0, 0-3, 2-1)
Szeged, 300 néző. Vezette: Székely
Szeged: TÓTH - Ridzyk, Várhegyi, Mód, Weszelovszky 1, Éles 2, Molnár. Csere: Zsarkó, Balla 1, Dr. Török. Edző: Horváth Viktor
UTE: ÁTS - Benczúr, Dávid 1, KOVÁCS 3, Dala, ZENTAI 2, Suti. Csere: Létay, Ferenczi, Ábrahám, Kéri. Megbízott edző: Petrovics Mátyás
gólok előnyből: 8/2 ill. 6/3
négyméteresből: 1/1 ill. 0

Félórát csúszott a kezdés, mert Szegedtől húsz kilóméterre kidőlt a játékvezetők autója. Az eltiltása miatt szabadnapos Varga Péter ment el eléjük, s Székely Zoltán egyedül vezette a mérkőzést.

A meccset a vendégek kezdték jobban, ami nem csoda, hisz a Szeged nélkülözte a kiállított Vargát és a kiütött Nitsovitsot, akinek műteni kell az arccsontját.

Zentai, majd Kovács góljaival elhúzott az UTE, miközben Éles előbb akcióból, majd előnyből hagyta ki a kihagyhatatlant.

A második negyedben fordult a kocka, Tóth Iván továbbra is bravúrosan védett, s Éles is betalált fórból. Weszelovszky biztos kézzel értékesítette a Balla által kiharcolt négyest, tehát minden kezdődött elölről.

A térfélcsere után belehúzott az UTE. A "megszokott" góllövői mellé belépett Dávid is, így tetemes lett az előny. Amikor már mindenki biztos vendéggyőzelemről beszélt, feltámadt a hazai gárda. Előbb Éles, majd Balla góljával felcsillant a remény az ötödik helyet jelentő döntetlenre. Az utolsó fórt azonban Kovács Róbert bevarrta, így nyert a az Újpest, tegyük hozzá, megérdemelten.

Horváth Viktor: "Nem bírtuk pótolni a két hiányzót. Ennyivel jobb volt az Újpest."

Petrovics Mátyás: "Mindent betartottak a fiúk, amit megbeszéltünk. Megérdemeltük a győzelmet."

További eredmények:
Honvéd - BVSC 10-11 (2-2, 3-4, 3-1, 2-4)
OSC - Ferencváros 4-12 (0-2, 2-3, 1-2, 1-5)
Vasas - Szentes 13-2 (2-1, 3-0, 4-1, 4-0)

Barok István

Korábban:

Nyert a Honvéd, ikszelt a Vasas a pólóbajnokságban

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?