Vágólapra másolva!
Sima győzelmet aratott a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata a bajnoki rájátszásban hazai pályán a Cegléd ellen. Az Orosháza meglepetésre három góllal legyőzte a Dunaferrt.

Férfikézilabda-NB I, felsőházi rájátszás:
Pick-Szeged - Cegléd 37-20 (14-7)
Szeged, 800 néző
vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick Szeged: Ivanov - Berta 3, Laluska 6, Eklemovic 3, Mezei 2, Bajusz 7/1, Matic 2. Csere: Fekete (kapus), Nagy (kapus), Dr. Oszlánczi 3, Doros 2, Illyés 4, Vadkerti 1, Németh 4/1. Edző: Dragan Djukic
Cegléd: Cziráki - Bendó 4/1, Noris 2, Buceschi, Dávid 1, Himer 4/1, Varga. Csere: Erdélyi (kapus), Lengyel 5, Laurencz 3, Magyar 1. Edző: Nagy Károly.
hétméteres: 3/2 ill. 5/2.
kiállítás: 8, ill. 4 perc.
kizárva: Mezei.

Villámrajtot vett a Szeged, pillanatok alatt 5-1-re elhúzott a hazai csapat. A sokáig gólképtelen vendégek három perc alatt egyenlítettek (17. perc 5-5). Djukic mester időkérése után helyre állt a rend, s pillanatok alatt megint öt lett közte. Ekkor Tájok Péter játékvezető Mezei, a nézők szerint tiszta szerelését, piros lappal "jutalmazta", s ez inkább a bírókat zavarta meg.

A térfélcsere után, a hazaiak teljes cseresorukat játszatták, de a különbség ennek ellenére nőtt. A vége könnyed edzőmeccsé csendesült.

Dragan Djukic: "Sokkal hosszabb volt a kispadunk, ráadásul a srácok éltek is a lehetőséggel."

Nagy Károly: "Elfogytunk a bajnokság végére, így azok léptek ma pályára, akik kevesebbet szoktak játszani, ami meg is látszott. Nincs egy súlycsoportban a két csapat."

Every Day Orosháza - Dunaferr SE 24-21 (11-11)
Orosháza, 700 néző
vezette: Cserepes, Jancsó
Orosháza: HODIK - Gúnya 2, Németh 2, DAYKA 2, ROSTA I. 4 (1), HARSÁNYI 8 (3), Ambrus. Csere: Szikora (kapus), Pásztor, Bajusz 1, OLÁH 5, Czina. Edző: Buday Ferenc
Dunaferr: Stochl - KERTÉSZ 3, Marcinkevicius 2, Rosta M. 1, Kemény, Décsi 1, Bene 1. Csere: SZATMÁRI (kapus), Mocsai 1, MOHÁCSI 10 (6), Tóth, Törő, Tombor 1 (1), Császár 1. Edző: Ökrös Csaba.
hétméteres: 5/4, ill. 8/7.
kiállítás: 6, ill. 14 perc
az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 11. p.: 3-6, 17. p.: 6-6, 22. p.: 7-10, 35. p.: 11-13, 41. p.: 15-14, 49. p.: 17-18, 55. p.: 20-19, 58. p.: 21-21.

Az új edző irányította Dunaferr kemény védekezésének köszönhetően némi előnyre tett szert, amire a hazaiak mestere az időkéréssel reagált. Ebben az időszakban az orosháziak nem találták az ellenszert a magas védőfallal szemben. Amikor egyenlő lett az állás, Ökrös edző is kikérte az idejét. Ez is eredményesnek bizonyult, mert újra a vendégeknél volt az előny. Amit aztán szívós munkával dolgoztak le a házigazdák.

Fordulás után az eredményes Harsányit leütötték, hosszas ápolásra szorult. Tovább keményedett a mérkőzés, amit bizonyít, hogy a túloldalon Bene maradt lent a földön egy ütközés után, felrepedt a szemhéja, őt is ápolták és csak a hajrában tért vissza. A 39. percben Kemény piros lapot kapott egy ütésért, és a 41. percben először vezetett Bajusz góljával a hazai gárda. Aztán a 44. percben Marcinkevicius is egy piros lap után mehetett zuhanyozni. Hodik remekül állta a vendégek rohamait, így aztán az utolsó két percben az emberelőnyben játszó orosháziak megszerezték a győzelmet.

Buday Ferenc: "Ha csak egyszer győzünk le egy neves ellenfelet, arra nem biztos hogy odafigyelnek, most a fiúk megfogadták, hogy ismét nyernek. Remek védekezésünknek, kiváló kapusteljesítményünkek, valamint lelkes szurkolóinknak köszönhetjük a győzelmet.

Ökrös Csaba: "Nagy küzdelem volt, derekasan harcoltunk, de sok hibával játszottunk, így az orosháziak sikere megérdemelt."

Barok István, Jávor Péter

Ajánlat: