Vágólapra másolva!
A Magdeburg elleni BL-döntő visszavágójára készülő Fotex-Veszprém a férfikézilabda-bajnokság keddi mérkőzésén tíz góllal nyert az Orosháza ellen.

Eredmény:
Fotex KCV - Every Day Orosháza 32-22 (18-8)
Veszprém, 700 néző.
vezette: Márczi, Skriba.
Veszprém: FAZEKAS - DZOMBA 7, Diaz 1, Csoknyai, Jovic 4, Tóth 2, Iváncsik 2. Csere: ÉLES 5 (1), Perez 2, PÁSZTOR 6, Zsigmond 3, Gál, Habuczki, Gulyás 1. Edző: Zdravko Zovko.
Orosháza: Hodik - Gúnya 4, Oláh 4, Dayka 1, Rosta 3, Harsányi, AMBRUS 6 (4). Csere: SZIKORA (kapus), Pásztor 1, Bajusz 1, CZINA 2. Edző: Buday Ferenc.
kiállítás: 6, ill. 4 perc.
hétméteres: 3/1, ill. 5/4.
Az eredmény alakulása: 5.perc: 2-2, 12.: 7-4, 16.: 7-6, 27.: 17-7, 37.: 21-11, 45.: 22-15, 55.: 30-19, 58.: 30-22.

Zovko mester több játékosát is pihentette a mérkőzésen - Sterbik és Saracevic kimaradt a keretből, míg Gál és Pásztor csak a kispadon kapott helyet. A találkozó elején együtt haladtak a csapatok, majd Diaz labdaszerzéseinek és gólpasszainak köszönhetően kissé megugrott a Fotex. Ám ekkor a hazaiak rengeteg hibával játszottak, így felzárkózott az előző fordulóban a Dunaferrt verő Orosháza. A félidő derekától feljavult a bakonyiak védekezése, a veszprémi kapuig eljutó lövéseket pedig Fazekas hatástalanította. Ennek megfelelően rengeteg indítási lehetősége volt a BL-döntősnek, amelyeket rendre gólra is váltott.

Fordulás után álmosan kezdett a címvédő, a lelkesen küzdő vendégek ezt kihasználva, megkezdték a felzárkózást. Zovko mester cserékkel próbálta felrázni csapatát, akik éltek a lehetőséggel, és lendületbe hozták a bakonyiakat. Az Orosháza azonban nem adta fel, és igen eredményesen játszott a nyitott védekezére áttérő bakonyiakkal szemben, így csak az 52. percre állt vissza a tízgólos különbség. A hajrára sem lankadt a vendégek lelkesedése, így a védéekezésüknek és az elsősorban a második félidőben gólerős Ambrusnak köszönhetően tisztesen helyt álltak a bakonyi városban.

Zdravko Zovko (Veszprém): "Ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket a Bajnokok Ligája-döntőre."

Buday Ferenc (Orosháza): "Remélem, hogy a későbbi BL-győztestől kaptunk ki mindössze tíz góllal!"