Vágólapra másolva!
Május 24-én, majd egy nappal később ismét megmérkőzik egymással a magyar és a jugoszláv férfi kézilabda-válogatott. A szegedi összecsapások felkészülés lesznek az Ukrajna elleni világbajnoki selejtezőre, amelynek győztese részt vehet a 2003. január 20. és február 2. közötti portugáliai vb-n.

A hazai pálya előnyét próbálja feltérképezni a magyar kézilabda-válogatott, amely április 24-én és 25-én két mérkőzés erejéig a világbajnoki bronzérmes jugoszláv nemzeti csapat ellen játszik felkészülési mérkőzéseket. Skaliczki László együttese a felújított újszegedi sportcsarnokban fogadja majd június elsején Ukrajnát. Annak a találkozónak már a jövő évi világbajnoki részvétel lesz a tétje. A szerdai és a csütörtöki barátságos összecsapást 17, illetve 18 órakor kezdik.

A magyar válogatott hétfő óta a szegedi Forrás Szálló lakója, a keretben a helyiek nagy örömére nőtt a Pick-Szeged játékosainak a száma, miután Mezei Richárd, Berta Róbert és Laluska Balázs mellett a sérült dunaújvárosi szélső, Benét helyettesítendő, Németh Attila is meghívót kapott. A Dél-Magyarország információi szerint a válogatottnak ismét tagja Bartók Csaba, a spanyol bajnok Leon játékosa, aki már az ősztől a Fotexben szerepel, s aki a nemzetközi kupadöntők miatti szünetet a nemzeti csapatnál tölti.

Ami a jugoszláv válogatottat illeti, a Politika közölte Zoran Zivkovic keretét. Az időközben a Buducnost Podgorica női csapatának élére is kinevezett szakember ugyan nem számíthat legjobbjaira, gondoljunk csak Sterbik Árpádra, a világ legjobbjának választott Dragan Skrbicre vagy a magdeburgi Nenad Perunicicra, de a keretben ott van az 1999-es világbajnokságon bronzérmet szerző Nedeljko Jovanovic, Ratko Nikolic és Vladan Matic. Jugoszlávia egyébként szintén a vb-pótselejtezőre készül, ellenfele Norvégia lesz.

A jugoszláv keret:
kapusok: Nenad Puljezevic, Danijel Saric
mezőnyjátékosok: Petar Kapisoda, Nikola Kojic, Nikola Miricki, Vladan Matic, Ratko Nikolic, Vladimir Matovic, Igor Rađenovic, Ljubomir Pavlovic, Vladimir Mandic, Drasko Mrvaljevic, Danijel Andelkovic, Borko Djordjevic, Bojan Stefanovic, Nedeljko Jovanovic.

MK-sorsolás: Veszprém-Dunaferr a férfi elődöntőben

Veszprém-Dunaferr, illetve Szeged-Cegléd mérkőzésre kerül sor a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, de a döntő színhelyét csak jövő kedden jelölik ki a szövetség illetékesei.

A női kupa negyeddöntőjének párosítása:
Hódmezővásárhely-Vác (május 18. és május 29.), Győri Graboplast ETO-Vasas (május 29. és június. 5.), Dunaferr-Cornexi-Alcoa (május 29. és június 5.). A Spartacus-FTC mérkőzés időpontjait még nem egyeztette a két együttes.

Pincési László