Vágólapra másolva!
Magyarország mellett egyedül Litvánia pályázik a jövő évi, Divízió I-es jégkorong-világbajnokság megrendezésére, így elfordulhat, hogy egymást követő két esztendőben is hazánk ad otthont a másodosztály küzdelmeinek.

Bár jelen pillanatban a világ jégkorongsportjának figyelmét inkább a Svédországban zajló A csoportos világbajnokság köti le, a magyar szurkolók számára még mindig a Székesfehérvárott és Dunaújvárosban megrendezett Divízió I-es vb sikere szolgáltatja a szenzációt. Korábban felröppent a hír, miszerint a Magyar Jégkorong Szövetség megpályázza a jövő évi rendezést is, hiszen az addig elkészülő új Budapest Sportcsarnok még nagyobb garanciát jelenthetne az esetleges feljutásra. Ráadásul a jelenlegi állás szerint 2003. április 14-20-ig üres is lenne a létesítmény, azaz nincs akadálya a világverseny lebonyolításának.

Érdeklődésünkre Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, a pályázati anyagot benyújtotta a szövetség, a döntés a nemzetközi szövetség (IIHF) Stockholmban rendezendő, május 8-i, szerdai ülésén születik meg. "Jó esélyünk lehet, mert rajtunk kívül csak a litvánok jelezték rendezési szándékukat" - erősítette meg a főtitkár.