Vágólapra másolva!
A Vasas lesz a Honvéd ellenfele a férfivízilabda-bajnokság vasárnap kezdődő döntőjében, miután a keddi, utolsó összecsapást két góllal nyerte a BVSC ellen a Szőnyi úton.

Elődöntő:
BVSC - Vasas 5-7 (1-3, 1-2, 2-1, 1-1)
Szőnyi út, 2000 néző
vezette: Marjay, Kiszely
gól: Vincze 2, Szűcs, Petik, Császár 1-1, illetve Madaras, Varga Zs. 2-2, Székely, Mátyás, Steinmetz 1-1

Pattanásig feszült hangulatban, zsúfolt lelátó előtt kezdődött a fináléba kerülést eldöntő csata. Eleinte a Vasas akarata érvényesült, s a második játékrész kezdetén már 4-1-re vezetett az esélyesebb vendég csapat. Vincze Balázs ezt követően még szépített ugyan (2-4), de ezután a BVSC több mint 11 percen keresztül nem tudott módosítani az eredményen, pedig ötször játszhatott emberelőnyben és még egy négyméterest is lőhetett.

Természetesen a Vasas kihasználta ellenfele totális megtorpanását és a harmadik hét perc közepén már 6-2 volt az állás a javára. Ekkor mindenki sima vendégsikert könyvelt el, de feltámadt a vasutascsapat és gyors egymásutánban három gólt lőtt, egy találatra csökkentve tetemes hátrányát (5-6). A végén azonban hiába védett szenzációsan a hazai kapuban Szécsi, Varga Zsolt egy létszámfölényes helyzetet kihasznált, és eldöntötte a továbbjutás sorsát (5-7).

Ezzel kialakult az előzetesen is sokak által megjósolt "álomfinálé" a címvédő Honvéd és a friss KEK-győztes Vasas között. Mindkét együttesben három-három olimpiai bajnok játszik, így várható, hogy a világ talán legszínvonalasabb bajnoki döntője következik.

A döntő három győzelemig tartó sorozata vasárnap 11 órakor a Kőér utcában kezdődik, a további találkozók dátumai: május 14., 16., és amennyiben szükség van rá, akkor 18. és 19.